Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΑΡΘΡΑ Χιονοπτώσεις αύριο στην Θεσσαλονίκη. Αναλυτική πρόγνωση.

Χιονοπτώσεις αύριο στην Θεσσαλονίκη. Αναλυτική πρόγνωση.

by user
370 views

Σάββατο: Νεφώσεις που μέσα στο ξημέρωμα του Σαββάτου θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στην γύρω ορεινή ζώνη, πολύ γρήγορα όμως οι χιονοπτώσεις θα πολιορκήσουν και την πόλη και μεταξύ πρωινών- προμεσημβρινών ωρών αναμένεται να ενταθούν και να είναι ισχυρές. Πριν το απόγευμα τα φαινόμενα προοδευτικά θα εξασθενήσουν. 

Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 bf και θερμοκρασία μέσα στην πόλη από -1 έως 5oC (η μέγιστη θα σημειωθεί τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο). 

Κυριακή: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι στα 3-4 bf και θερμοκρασία μέσα στην πόλη από -2 έως 4 oC.

Εκτιμώμενο ύψος χιονόστρωσης μέσα στην πόλη: 10-15 cm.

Εκτιμώμενο ύψος χιονόστρωσης στα προάστια: 15-25 cm.

Η εκτίμηση χιονόστρωσης είναι ενδεικτική και αφορά επίπεδη και ανοικτή φυσική επιφάνεια. 

Σχόλια: Εκτιμάται ότι τα δυτικά τμήματα της πόλης θα έχουν πιο ιδανικές θερμοκρασίες για χιονόστρωση, αλλά τα πιο ανατολικά θα έχουν μεγαλύτερες εντάσεις χιονόπτωσης. Έτσι, η χιονόστρωση  αναμένεται να κατανεμηθεί σχετικά ομοιόμορφα. Στο νομό γενικότερα, τα ανατολικά τμήματα φαίνεται να έχουν περισσότερο χιόνι. Mερικός παγετός αναμένεται μέσα στη πόλη και ολικός στα ψηλότερα προάστια. 

Επιμέλεια πρόγνωσης: Γιώργος Πολίτης- Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com