Δευτέρα 06 Απρ 2020 - Ανατολή: 06:02 - Δύση: 18:52
Home ΑΡΘΡΑ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική,απο την νύχτα,πρόγνωση Τετάρτη 13/11/2019

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική,απο την νύχτα,πρόγνωση Τετάρτη 13/11/2019

by user
309 views

Ισχυρό βαρομετρικο χαμηλό στα όρια μετεωρολογικης βόμβας οργανώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας και συνεχίζει να βαθαίνει, συνοδευόμενο από καλά οργανωμένα μέτωπα κακοκαιρίας και δευτερευουσες διαταραχές. Το βαρομετρικο χαμηλό κινείται βόρεια-βορειοανατολικα με αποτέλεσμα το ψυχρό του μέτωπο να επηρεάζει ηδη τη δυτική Ελλάδα με έντονα καιρικά φαινόμενα.Στη σφαίρα επιρροής του ψυχρού μετώπου αλλά και των λοιπών διαταραχών θα βρεθεί και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με την έντονη θερμή μεταφορά στα ανατολικά του κρασπεδα και την τροφοδοσία των αερίων μαζων με μεγάλα ποσά υγρασίας να ευνοούν την ανάπτυξη έντονα ασταθών συνθηκών πάνω από το νομο.

Ετσι, στην Αττική περιμένουμε βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ κορύφωση των φαινομένων αναμένεται αύριο γύρω στο μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα αναμένεται πύκνωση των νεφωσεων από τα νοτιοδυτικά με μπορες και προσκαιρες καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, ενώ υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη υδροστροβιλων και την επικράτηση ισχυρών καθοδικων ρευμάτων.

Πρόγνωση καιρού Τετάρτη 13/11/19

Στη συνέχεια θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση του καιρού λιγο μετά  τα μεσάνυχτα αλλά κοντά στο ξημέρωμα αναμένεται σημαντική υποτροπή του καιρού από τα νότια και θα αρχίσουν και πάλι να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες με προοδευτική ένταση των φαινομένων και δυνητικά επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Κατά την κορύφωση των φαινομένων αναμένονται πλέον ραγδαίες βροχοπτώσεις, ενώ τα υπόλοιπα επικίνδυνα χαρακτηριστικά των καταιγίδων θα αρχίζουν να φθίνουν.

Άνεμοι:  Γενικά απο νότιες διευθύνσεις 4-6Bf κυρίως στον Νότιο ευβοϊκό με πολύ ενισχυμένες ριπές σε περιοχές καταιγιδών λόγω καθοδικών ρευμάτων με δυναμική να φτάσουν και σε επίπεδο θυέλλης. 
Θερμοκρασία:  Κέντρο: 14-20oC, Bόρεια Προάστια: 15..19oC,,Δυτικά προάστια : 17…20oC,,Νότια προάστια: 17-21oC, Μεσόγεια: 16-20oC.Ελάχιστες σε περιοχές καταιγιδών πιθανότατα και 3-4οC πιο κάτω απο τις ελάχιστες.

Eνδεικτικός χάρτης επικινδυνότητας:

Ο καιρός δε δείχνει σημαδια βελτιωσης πριν τις νυχτερινες ώρες.

Eπιμέλεια : Γιώργος Πολίτης,Θοδωρής Γκέσουρας

Related Articles