Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΡΘΡΑ Πρόσκαιρη αλλά σοβαρή μεταβολή του καιρού στην χώρα μας αύριο Κυριακή 22/12/2019

Πρόσκαιρη αλλά σοβαρή μεταβολή του καιρού στην χώρα μας αύριο Κυριακή 22/12/2019

by Serifos
422 views

ΚΥΡΙΑΚΗ:

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με κακοκαιρία ήδη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο από το ξημέρωμα, όπου θα εκδηλώνονται μπόρες και πιθανές τοπικές καταιγίδες. Η υπόλοιπη χώρα θα έχει αυξημένες νεφώσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο. Ωστόσο προς τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες οι μπόρες και οι καταιγίδες θα ενταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά από Πελοπόννησο μέχρι Θράκη, ενώ μπόρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στο βόρειο Αιγαίο.

Ιδιαίτερα στην Ήπειρο, δυτικότερα της Πίνδου οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι παροδικά ιδιαίτερα ισχυρές και ίσως προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό και ορεινό δίκτυο. Τέλος βαδίζοντας προς τις βραδινές ώρες το μέτωπο των καταιγίδων θα κινηθεί προς το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά και στην Θράκη, ενώ ταυτόχρονα παροδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τοπικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Περιορισμός των φαινομένων αναμένεται στις ηπειρωτικές περιοχές ανατολικά της Πίνδου.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα έχουν και αυτές παροδικό ισχυρό πέρασμα βροχής νωρίς το βράδυ και το μεσημέρι αντίστοιχα. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 3 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ΝΔκοι στα 7 μποφόρ για να στραφούν σε δυτικούς από το απόγευμα στα 8-9 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΝΝΔκοι στα 8-9 και τοπικά οι ριπές ίσως και 10 μποφόρ.

Άρθρο: Τάσος Κουρτζίακης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com