Δευτέρα 06 Απρ 2020 - Ανατολή: 06:02 - Δύση: 18:52
Home ΑΡΘΡΑΑΤΤΙΚΗ Πρόγνωση καιρού Αττικής για το τριήμερο Σ-Κ-Δ 18-01-20 έως 20-01-20

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το τριήμερο Σ-Κ-Δ 18-01-20 έως 20-01-20

by Meteojim
736 views

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Σαβ/κο και Δευτέρα.

Διατήρηση του βορείου ρεύματος και του ψυχρού καιρού τις επόμενες 3 ημέρες στην περιοχή της Αττικής.

Σάββατο: Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα ξεκινήσει νεφελώδης, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια καθώς και ασθενών χιονοπτωσεων άνευ σημασιας στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρωνα πάνω από τα 800μ. Όσο νοτιότερα κινούμαστε μέσα στο Λεκανοπέδιο, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορριοανατολικοι στα 4-5 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 7 έως 11 oC. Στα βόρεια θα είναι 2 – 3 οC χαμηλότερη.

Κυριακή – Δευτέρα: Οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κυρίως τις πρωινές ώρες και θα υποχωρούν προς το μεσημέρι. Διαστήματα με νεφώσεις θα έχουμε και τις βραδινές ώρες. Την Κυριακή αναμένεται λιγότερη συννεφιά σε σχέση με την Δευτέρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο μέσα στην ημέρα, φτάνοντας και τους 14 oC.

Την Δευτέρα, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες η συννεφιά να συνοδεύεται από τοπικές ασθενείς βροχες η χιονόνερο στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 700μ, γενικά όμως δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο.

Παράλληλα, ο βοριάς θα ενισχυθει έως και τα 7 bf και η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου πτώση, και θα κυμανθεί στην Αθήνα από 5 έως 10oC. Στα βόρεια θα είναι 2-3 oC χαμηλότερη.

Επιμέλεια άρθρου : Γιώργος Πολίτης

Related Articles