Τρίτη 18 Φεβ 2020 - Ανατολή: 07:12 - Δύση: 18:05
Home Uncategorized Πανελλαδική πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 25-26/1/2020 – Σταδιακή έλευση βροχών από τα δυτικά.

Πανελλαδική πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 25-26/1/2020 – Σταδιακή έλευση βροχών από τα δυτικά.

556 views

Σάββατο 25/1:

Με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές θα ξημερώσει το Σάββατο στην χώρα μας. Η μόνη εξαίρεση θα είναι η δυτική Ελλάδα και το κεντροβόρειο Ιόνιο, εκεί όπου η συννεφιά θα είναι αυξημένη, ενώ μάλιστα νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν και διάσπαρτες ασθενείς βροχές κυρίως στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα όπου εκδηλωθούν θα πρέπει να σταματήσουν ενώ η συννεφιά θα επιμείνει στα δυτικά, με τάση αύξησης και στη υπόλοιπη χώρα προς το απόγευμα και το βράδυ, κάτι που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή του καιρού την Κυριακή. Η θερμοκρασία στα βόρεια από -7 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από -3 έως 17 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από -1 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ ενώ και στο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιάδες στα 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Κυριακή 26/1:

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές και ειδικά στην δυτική Ελλάδα, χωρίς όμως να εκδηλώνονται φαινόμενα. Σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες και κυρίως προς το απόγευμα μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική χώρα, φαινόμενα μέτριας έντασης και τοπικά πιθανώς ισχυρής έντασης. Τέλος μέχρι τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες οι βροχές, αν και ασθενείς, θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του ΒΑκου Αιγαίου. Μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη από φαινόμενα παρά μόνο από πυκνές νεφώσεις. Οι χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας θα περιοριστούν στα πολύ ορεινά πάνω από τα 1300-1500 μέτρα στην βόρεια χώρα και την Πίνδο και πάνω από τα 1700-1800 στην Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία στα βόρεια από -2 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 1 έως 17 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 4 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιάδες στα 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από ΝΝΔκες διευθύνσεις στα 4-6 μποφόρ.

Επιμέλεια/συγγραφή άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles