Τετάρτη 01 Απρ 2020 - Ανατολή: 06:09 - Δύση: 18:47
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιπεδινά τμήματα και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 06-02-20

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιπεδινά τμήματα και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 06-02-20

by Meteojim
1413 views

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Μακεδονία: Άστατος καιρός με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά της τμήματα καθώς και στους Νομούς Σερρών, Δράμας και ανατολικής Θεσσαλονίκης άνω των 500-600μ. Λόγω του ενισχυμένου παγωμένου βαρδάρη ενδεχομένως ασθενής χιονόπτωση να σημειωθεί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τις πρωινές ώρες, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Πιο κλειστός ο καιρός στα πόδια της Χαλκιδικής με ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά. Ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί, με εξαίρεση την Χαλκιδική όπου θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται τοπικά φαινόμενα.

Θράκη: Ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας (❄️).

Θεσσαλία: Ασθενείς βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται αρχικά τις πρωινές ώρες στα πεδινά και χιονοπτώσεις άνω των 400-500μ. Τα φαινόμενα στη Μαγνησία, την ανατολική Καρδίτσα και τη νότια Λάρισα θα είναι παροδικά πιο έντονα (❄️❄️). Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, και μόνο στα ανατολικά ημιορεινά της Μαγνησίας θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ήπειρος: Βελτιωμένος καιρός και μόνο στα ανατολικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, που στη συνέχεια θα σταματήσουν.

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά τις πρωινές ώρες αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων από τα πεδινά της κεντρικής Στερεάς, και χιονοπτώσεων άνω των 400-500μ (❄️). Κατά περιόδους οι χιονοπτώσεις σε βόρεια Φωκίδα, Ευρυτανία και Φθιώτιδα θα έχουν μέτριο χαρακτήρα (❄️❄️). Όσον αφορά στην Εύβοια αναμένεται έναρξη σημαντικών φαινομένων εντός των πρωινών ωρών, με βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις άνω των 400-500μ (❄️❄️). Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένιση, παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται, κυρίως στο κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας (❄️). Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 100-200μ. ενώ πρόσκαιρα οι νιφάδες θα επιβιώνουν μέχρι και τα εντελώς πεδινά. Πιθανολογείται ασθενής χιονόπτωση να σημειωθεί και μέσα στην πόλη της Χαλκίδας προς τα μεσάνυχτα και έπειτα.

Όσον αφορά στην Αττική, τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά, κυρίως στα βορειότερα τμήματα, και χιονοπτώσεις άνω των 400μ. (❄️). Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τοπικά φαινόμενα στα βόρεια τμήματα. Από το βράδυ και πάλι θα παρουσιάσει υποτροπή, με τις χιονοπτώσεις πλέον να κατεβαίνουν ακόμη χαμηλότερα. Ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε τμήματα κυρίως των βορείων και ανατολικών προαστίων, από τα 200μ. κυρίως (❄️). Πρόσκαιρα δεν αποκλείεται οι νιφάδες να επιβιώσουν σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε δυτικότερα τμήματα, κυρίως άνω των 200-250μ.

Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα πεδινά άστατος καιρός, με πιθανές ψεκάδες που γρήγορα θα σταμάτήσουν, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειώνονται στη νότια Μεσσηνία που και αυτές θα σταματήσουν.

Ιόνιο: Βελτιωμένος καιρός

Αιγαίο: Οσον αφορά τα βόρεια τμήματά του αρχικά θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις που θα εξασθενήσουν στο δεύτερο μισό της ημέρας. Σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα επικρατήσει ιδιαίτερα άστατο σκηνικό με μπόρες και τοπικές καταιγίδες (⚡⚡). Αρκετές ποσότητες νερού θα δεχθούν τα βόρεια τμήματα της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα σημειώνονται, κυρίως μετά το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της (❄️❄️❄️).

Άνεμοι

Ιόνιο: Στα κεντροβόρεια τμήματά του θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 7 μποφόρ (🌊🌊) ενώ στα νοτιότερα στα 6 μποφόρ (🌊). Στα ανοιχτά όμως θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ (🌊🌊🌊). Από το βράδυ θα εξασθενήσουν σταδιακά και δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

Αιγαίο: Αρχικά από τις Κυκλάδες και βορειότερα θα πνέουν βοριάδες, που στο βόρειο Αιγαίο (κυρίως σε Θρακικό Πέλαγος και Θερμαϊκό κόλπο) θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ (🌊🌊). Στα νότια τμήματα δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ (🌊), πνέοντας από δυτικές διευθύνσεις. Σταδιακά μετά το μεσημέρι ο βοριάς θα εξαπλωθεί και στα νοτιότερα τμήματα φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Από τις κεντροβόρειες Κυκλάδες και βορειότερα θα φτάνει τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ (🌊🌊).

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το δελτίο ανέμων που εξεδώσαμε για τα Πελάγη για το επόμενο τριήμερο.

Yπόμνημα

 

⚡⚡ Καταιγίδες κατά περιόδους έντονες

 

🌊 ισχυροί άνεμοι

🌊🌊 πολύ ισχυροί άνεμοι

🌊🌊🌊 θυελλώδεις άνεμοι

 

❄️ ασθενείς χιονοπτώσεις

❄️❄️ μέτριες χιονοπτώσεις

❄️❄️❄️ ισχυρές χιονοπτώσεις

Related Articles