Δευτέρα 21 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:11 - Δύση: 19:22
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Τοπικά ισχυρές καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 14-02-20

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 14-02-20

by Meteojim
1339 views

Δημοσίευση: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Ήπειρος: Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα παράκτια τμήματα θα έχουν έντονο χαρακτήρα (⚡⚡). Στα ανατολικά ορεινά τμήματα μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις

Μακεδονία: Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται κύμα βροχοπτώσεων (?️) από τα βορειοδυτικά που θα επηρεάσει το σύνολο του Διαμερίσματος. Το βράδυ ενδέχεται στα κεντρικά τμήματα να εκδηλωθούν και παροδικές καταιγίδες (⚡). Τα φαινόμενα σταδιακά μετά τα μεσάνυχτα θα σταματήσουν

Θράκη: Πέρασμα βροχοπτώσεων και παροδικών καταιγίδων το βράδυ (?️?️)

Θεσσαλία: Μέχρι το μεσημέρι γενικά άστατο σκηνικό με τοπικές ασθενείς βροχές που γρήγορα θα σταματάνε. Μετά το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ θα επηρεάσει το σύνολο του Διαμερίσματος κύμα βροχοπτώσεων και παροδικών καταιγίδων (?️?️).

Στερεά Ελλάδα: Aρχικά παροδικές βροχές και μπόρες στην Αιτωλοακαρνανία (⚡). Σταδιακά μετά το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν και στο υπόλοιπο Διαμέρισμα. Όσον αφορά στην Αττική αναμένεται νεφελώδες σκηνικό, με πρόσκαιρες ψιχάλες μεταξύ πρωινού και μεσημεριού άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Το βράδυ θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα από τα νότια και νοτιοδυτικά με μπόρες (?️). Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα γενικευτούν (⚡). Στα νοτιότερα τμήματα θα είναι πιο έντονα.

Πελοπόννησος: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Από το μεσημέρι θα ξεκινήσουν παροδικές μπόρες στην νότια Πελοπόννησο. Στην συνέχεια αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων (?️?️) από τα δυτικά προς τα ανατολικά, συνοδευόμενων και από καταιγίδες, ιδιαίτερα αργά το βράδυ. Σε Κορινθία, Αργολίδα και ανατολική Αρκαδία τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά και θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. Στα κεντροδυτικά ενδέχεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα (⚡⚡).

Ιόνιο: Αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες (⚡) στα κεντροβόρεια τμήματά του. Μετά το μεσημέρι αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων και στα υπόλοιπα τμήματα (⚡⚡).

Αιγαίο: Αρχικά παροδικές βροχές και μπόρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σταδιακά, μετά το μεσημέρι θα εξαπλωθούν και στο υπόλοιπο ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων (?️?️) από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες (⚡⚡).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ (?)

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες στα 5-6 μποφόρ (?)

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή

Yπόμνημα

 

⚡ Πιθανές καταιγίδες

⚡⚡ Πιθανώς ισχυρές καταιγίδες

 

? ισχυροί άνεμοι

?? πολύ ισχυροί άνεμοι

??? θυελλώδεις άνεμοι

 

?️ασθενούς-μέτριας έντασης βροχές

?️?️ Ισχυρής εντάσεως βροχές

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com