Δευτέρα 21 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:11 - Δύση: 19:22
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Κατά τόπους σημαντικά φαινόμενα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σάββατο 15-02-20

Κατά τόπους σημαντικά φαινόμενα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σάββατο 15-02-20

by Meteojim
591 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Μακεδονία: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μεγαλύτερα τα διαστήματα ηλιοφάνειας στην δυτική Μακεδονία. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Χαλκιδική, που θα εκδηλώνονται παροδικές βροχοπτώσεις (?).

Θράκη: Παροδικές βροχοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν και θα δώσουν την θέση τους σε παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Θεσσαλία: Αρχικά βροχοπτώσεις (?), που γρήγορα θα περιοριστούν στα δυτικά ορεινά τμήματα και την Μαγνησία. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται γενικευμένη βελτίωση, με περιορισμένα φαινόμενα στην Μαγνησία, ενώ από αργά το βράδυ αναμένεται νέος γύρος πρόσκαιρων φαινομένων (?) να επηρεάσει και πάλι τη Μαγνησία.

Ήπειρος: Γενικά σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας με παροδικές νεφώσεις. Μόνο το ξημέρωμα αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά που γρήγορα θα σταματήσουν

Στερεά Ελλάδα: Παροδικές βροχοπτώσεις (??) στο σύνολό της, με εξαίρεση την Αιτωλοακαρνανία όπου οι συνθήκες θα είναι βελτιωμένες. Το βράδυ αναμένεται παύση των φαινομένων, εκτός από την Εύβοια και τα ορεινά τμήματα της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας που θα εκδηλώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις (❄️) άνω των 1000μ. Και στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις (?) μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα βορειότερα τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κορυφή της Πάρνηθας.

Πελοπόννησος: Νεφελώδες σκηνικό στα ανατολικά και βόρεια τμήματά της, με κάποιες ασθενείς βροχές (?) να σημειώνονται κυρίως σε περιοχές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας. Στα ορεινά τμήματα των προαναφερθέντων περιοχών θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις (❄️), κατά βάση άνω των 1500μ.

Ιόνιο: Γενικά αίθριος καιρός

Αιγαίο: Αρχικά βροχοπτώσεις (??) στο σύνολό του, με παροδικές καταιγίδες (⚡) στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Κατά τόπους τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα έχουν έντονο χαρακτήρα (⚡⚡). Στο δεύτερο μισό της ημέρας θα περιοριστούν σε Κυκλάδες, Κρήτη και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βοριάδες στα 4-5 μποφόρ. Στα ανοιχτά θα φτάνουν και τα 6.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες που θα φτάνουν, ιδίως μετά το μεσημέρι τα 8 μποφόρ (??). Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου εκεί θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 7 μποφόρ (?).

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με εξαίρεση την δυτική Ελλάδα όπου θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Yπόμνημα

 

⚡ Πιθανές καταιγίδες

⚡⚡ Πιθανώς ισχυρές καταιγίδες

 

? ισχυροί άνεμοι

?? πολύ ισχυροί άνεμοι

 

❄️ ασθενείς χιονοπτώσεις

❄️❄️ μέτριες χιονοπτώσεις

 

? ασθενείς βροχές

?? μέτριες και με διάρκεια βροχές

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com