Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 20-02-20

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 20-02-20

by Meteojim
1417 views

Δημοσίευση: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Θράκη:  Από το μεσημέρι παροδικές βροχές

Μακεδονία:  Βροχοπτώσεις και παροδικές καταιγίδες (⚡⚡), κυρίως στα κεντρικά της τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται στην Χαλκιδική τα φαινόμενα να αποκτήσουν πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα (💧💧). Χιονοπτώσεις (❄️❄️) θα εκδηλωθούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία άνω των 700-800μ. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν, με εξαίρεση την δυτική Μακεδονία και την Χαλκιδική όπου θα εξακολουθούν να σημειώνονται κατά τόπους.

Ήπειρος: Βροχές και παροδικές καταιγίδες (⚡). Χιονοπτώσεις (❄️❄️), κατά περιόδους πυκνές, θα εκδηλώνονται στα ανατολικά ορεινά τμήματα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα παύσουν.

Θεσσαλία: Αυξημένες νεφώσεις που γρήγορα μέσα στο πρωί θα δώσουν βροχές. Εντός της ημέρας αναμένονται διαδοχικά περάσματα βροχοπτώσεων (💧). Μάλιστα, στο δεύτερο μισό της ημέρας στην ανατολική Θεσσαλία τα φαινόμενα θα έχουν κατά τόπους έντονο χαρακτήρα (💧💧). Πυκνές χιονοπτώσεις (❄️❄️) θα εκδηλωθούν το βράδυ στα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Λάρισας και της Μαγνησίας άνω των 700μ.

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά μπόρες (⚡) στην Αιτωλοακαρνανία. Στο πέρας της ημέρας τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά με βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις (❄️❄️) θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Το βράδυ αναμένονται σημαντικά φαινόμενα (💧💧) στο σύνολο της κεντρικής κι ανατολικής Στερεάς Ελλάδας,  ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 900μ, που στην Εύβοια θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Και στην Αττική στο δεύτερο μισό της ημέρας αναμένονται βροχοπτώσεις (💧), και παροδική καταιγίδα (⚡) το απόγευμα. Το βράδυ χιονοπτώσεις (❄️) θα σημειωθούν στην Πάρνηθα.

Πελοπόννησος: Παροδικές βροχές και καταιγίδες (⚡) στην δυτική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά. Το βράδυ αναμένονται αρκετά φαινόμενα (💧) κατά τόπους στην Κορινθία. Η νοτιοανατολική Πελοπόννησος δεν αναμένεται να επηρεαστεί από αξιόλογα φαινόμενα.

Ιόνιο: Άστατος καιρός με παροδικές μπόρες

Αιγαίο: Αρχικά παροδικές βροχές (💧) και μπόρες (⚡) στο βόρειο κι ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τις Κυκλάδες (💧).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 7 μποφόρ, με ενίσχυση μέχρι και τα 8 μποφόρ τις βραδυνές ώρες (🌊🌊).

Οσον αφορά στο Αιγαίο, στα βόρεια τμήματά του αρχικά θα πνέουν βόρειοι ασθενείς, μετά το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ (🌊). Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται νοτιοδυτικοί στα 6 μποφόρ, ενώ από αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βοριάδες. Στο Κρητικό Πέλαγος θα φτάνουν τα 8 μποφόρ (🌊🌊).

Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Υπόμνημα

 

⚡ Πιθανές καταιγίδες

⚡ ⚡  Τοπικά έντονες καταιγίδες

 

🌊 ισχυροί άνεμοι

🌊🌊 πολύ ισχυροί άνεμοι

 

💧 ασθενείς βροχές

💧💧 μέτριες έως ισχυρές βροχές

 

❄️ ασθενείς χιονοπτώσεις

❄️❄️ μέτριες χιονοπτώσεις

Related Articles