Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Χιονοπτώσεις σε ημιορεινά τμήματα και πτώση της θερμοκρασίας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 22-02-20

Χιονοπτώσεις σε ημιορεινά τμήματα και πτώση της θερμοκρασίας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 22-02-20

by Meteojim
690 views

Δημοσιεύτηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

Μακεδονία: Αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στα κεντροανατολικά της τμήματα και ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία (❄️). Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια Χαλκιδική. Νωρίς το πρωί χιονόπτωση θα σημειωθεί και στα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης άνω των 500-600μ (❄️).

Θράκη: Παροδικές νεφώσεις

Ήπειρος:  Παροδικές ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες (💧) και χιονοπτώσεις ανατολικά ημιορεινά τμήματα άνω των 500μ (❄️). Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θεσσαλία: Αρχικά παροδικές βροχές (💧) και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα (❄️). Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε Μαγνησία και ανατολική Λάρισα όπου θα εκδηλώνονται ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά (❄️). Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο τοπικά, και θα αφορούν κυρίως την ανατολική Μαγνησία.

Στερεά Ελλάδα: Παροδικές βροχοπτώσεις σχεδόν στο σύνολό της μέχρι τις μεσημεριανές ώρες (💧). Τα φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία θα έχουν πιο σύντομο και τοπικό χαρακτήρα. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 600μ., κυρίως στα κεντρικά τμήματα (Φωκίδα, Ευρυτανία) και την Εύβοια (❄️❄️). Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, με σύντομες ασθενείς βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα σε Εύβοια και δευτερευόντως Βοιωτία και Αττική (💧). Όσον αφορά στην Αττική αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός, με παροδικές βροχοπτώσεις μεταξύ πρωινών και μεσημβρινών ωρών, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα (💧). Το απόγευμα θα σημειωθεί μικρή βελτίωση, ενώ από το βράδυ αναμένονται νέα τοπικά φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια τμήματά της. Χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 700μ και άνω (❄️).

Πελοπόννησος: Πέρασμα βροχοπτώσεων τις μεσημεριανές ώρες από τα βόρεια προς τα νότια. Το απόγευμα στην Μεσσηνία και τη Λακωνία ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρα τοπικές καταιγίδες (💧💧).

Ιόνιο: Τοπικές μπόρες στα κεντρονότια τμήματα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν (💧).

Αιγαίο: Παροδικές βροχοπτώσεις σε δυτικές Κυκλάδες, βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο και βόρεια Κρήτη (ιδίως στα Χανιά) (💧💧). Το ανατολικό Αιγαίο θα μείνει σχετικά ανεπηρέαστο, με πρόσκαιρες μόνο τοπικές βροχοπτώσεις στα νότια Δωδεκάνησα στο δεύτερο μισό της ημέρας (💧).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βοριάδες στα 6-7 μποφόρ (🌊).

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες αρχικά στα 6-7 μποφόρ, μετά το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και οι ριπές θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ (🌊🌊🌊).

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Υπόμνημα

 

🌊 ισχυροί άνεμοι

🌊🌊 πολύ ισχυροί άνεμοι

🌊🌊🌊 θυελλώδεις άνεμοι

 

💧 ασθενείς βροχές

💧💧 μέτριας έντασης βροχές

 

❄️ ασθενείς χιονοπτώσεις

❄️❄️ μέτριας έντασης χιονοπτώσεις

Related Articles