Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Νέα επιλεκτική κακοκαιρία – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 27-02-20

Νέα επιλεκτική κακοκαιρία – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 27-02-20

by Meteojim
753 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

Ήπειρος: Παροδικές βροχοπτώσεις (💧) τις πρωινές ώρες στα πεδινά, με χιονοπτώσεις άνω των 900μ (❄️❄️). Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αλλά γρήγορα μέσα στο απόγευμα αναμένεται επιδείνωση από τα βορειοδυτικά και σύντομες βροχοπτώσεις (💧) και χιονοπτώσεις άνω των 800μ (❄️), κυρίως στα ανατολικά ορεινά των Ιωαννίνων.

Μακεδονία: Αστατος καιρός μέχρι το μεσημέρι, με παροδικές βροχοπτώσεις (💧), κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, ενώ στα δυτικά τμήματα θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 1100μ. Το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, εκτός από τη δυτική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν παροδικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις άνω των 800μ.

Θράκη: Παροδικές βροχές (💧) και τοπικές καταιγίδες (⚡), κυρίως στον Νομό Ροδόπης. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Θεσσαλία: Γενικά βελτιωμένος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες σύντομες βροχοπτώσεις (💧) πριν το μεσημέρι  και χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά.

Στερεά Ελλάδα: Παροδικές βροχοπτώσεις στο πρώτο μισό της ημέρας στην Αιτωλοακαρνανία (💧). Στην υπόλοιπη Στερεά δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο πέραν τοπικών ψιχάλων το μεσημέρι.

Πελοπόννησος: Παροδικές βροχοπτώσεις στην δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο (💧). Χιονοπτώσεις (❄️) θα σημειωθούν στα ορεινά της Αχαΐας και της κεντροδυτικής Αρκαδίας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.

Ιόνιο: Τις πρωινές ώρες άστατος καιρός με τοπικές μπόρες (💧). Στη συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού, ενώ το απόγευμα νέες μπόρες (💧) θα εκδηλωθούν, κυρίως στην Κέρκυρα.

Αιγαίο: Μπόρες (💧💧) τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο που στη συνέχεια θα ενταθούν και θα εξαπλωθούν στο σύνολο του ανατολικού Αιγαίου (⚡). Καταιγίδες (⚡⚡) θα σημειώνονται σε Χίο και Μυτιλήνη. Παροδικές βροχοπτώσεις (💧) από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και στις Κυκλάδες, γενικά σύντομες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 7-8 μποφόρ (🌊🌊)

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιάδες στα 7-8 μποφόρ (🌊🌊), ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς στα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Related Articles