Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια Ελλάδα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Κυριακή 15-03-20

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια Ελλάδα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Κυριακή 15-03-20

by Meteojim
1447 views

Δημοσιεύτηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Μακεδονία: Βροχοπτώσεις 💧💧 καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσει η ανατολική Μακεδονία όπου μετά το μεσημέρι οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενείς και τοπικές. Από το βράδυ αναμένεται σημαντική ένταση των φαινομένων στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Μάλιστα αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις άνω των 800-900μ. ιδιαίτερα σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα ❄️❄️❄️.
  • Ήπειρος: Αστατος καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις 💧, κυρίως από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες . Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι ισχυρά, ενώ στα δυτικά, όσο βαδίζουμε προς τα παράκτια, λιγότερα και μικρής διάρκειας. Το βράδυ στα ανατολικά ορεινά τμήματα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️.
  • Θεσσαλία: Βροχοπτώσεις 💧, αρχικά τοπικού χαρακτήρα, που στη συνέχεια θα γενικευτούν. Το βράδυ αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις 💧💧, που στα ανατολικά τμήματα κοντά στους ορεινούς όγκους θα είναι περισσότερες. Πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα εκδηλώνονται άνω των 800μ. το βράδυ.
  • Θράκη: Βροχοπτώσεις. Αρχικά αναμένονται χιονοπτώσεις ❄️ άνω των 700-800μ. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις ❄️ θα κατέβουν ως τα 300μ.
  • Στερεά Ελλάδα: Αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις 💧 σε Εύβοια και κεντρική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολό της. Χιονοπτώσεις ❄️ αναμένονται στα ορεινά τμήματα, που στην κεντρική Στερεά Ελλάδα θα είναι πυκνές.
  • Πελοπόννησος: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις 💧 στην Κορινθία. Το βράδυ θα εξαπλωθούν και νοτιότερα (Μεσσηνία και Λακωνία δεν αναμένεται να επηρεαστούν παρά μόνο πολύ τοπικά)
  • Ιόνιο: Αρχικά αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις 💧 στην Κέρκυρα με γρήγορη βελτίωση. Το βράδυ θα επηρεαστούν τα κεντρονότια τμήματα κι αυτά από τοπικές βροχοπτώσεις 💧.
  • Αιγαίο: Τοπικές βροχές 💧 στο βόρειο Αιγαίο. Στα υπόλοιπα τμήματα βελτιωμένος καιρός

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες στα 6-7 μποφόρ. Οι ριπές μετά το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ

 

Related Articles