Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Θυελλώδεις άνεμοι στα Πελάγη και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 16-03-20

Θυελλώδεις άνεμοι στα Πελάγη και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 16-03-20

by Meteojim
209 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Μακεδονία: Αρχικά τοπικές βροχές σε Πιερία και Ημαθία που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις, με διαστήματα ηλιοφάνειας, που στα ανατολικά τμήματα θα είναι μεγάλα.
  • Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Έβρο.
  • Θεσσαλία: Αρχικά λίγες παροδικές βροχές στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους και ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 400-500μ. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και το μεσημέρι αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
  • Ήπειρος: Αρχικά λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα των Ιωαννίνων που γρήγορα θα σταματήσουν. Στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριο σκηνικό.
  • Στερεά Ελλάδα: Αρχικά παροδικές βροχοπτώσεις, που στην κεντρική Στερεά Ελλάδα θα είναι περισσότερες, ενώ στην ανατολική λίγες και τοπικές. Το μεσημέρι αναμένεται παύση των φαινομένων. Όσον αφορά στην Αττική αρχικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια κι ανατολικά κυρίως τμήματα (ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Πάρνηθα άνω των 700μ.) που γρήγορα θα σταματήσουν και θα υπάρξουν σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Πελοπόννησος: Αρχικά βροχοπτώσεις στο σύνολό της. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά τμήματα, ενώ στην ανατολική Αχαΐα, την Κορινθία και την Αρκαδία θα ξεκινάνε από τα 700μ. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει παντού.
  • Ιόνιο: Αρχικά πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα, που γρήγορα θα σταματήσουν. Να σημειώσουμε πως στο νότιο Ιόνιο, ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου αναμένονται παροδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στα νησιά του Ιονίου γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στο πρωί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
  • Αιγαίο: Παροδικές νεφώσεις που στα νότια τμήματά του θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες, ενώ στην Κρήτη θα σημειώνονται βροχοπτώσεις καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας (τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στα βόρεια τμήματά της, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους). Χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές θα σημειώνονται στα ορεινά, κυρίως του Ρεθύμνου.

Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί στα 6-7 μποφόρ, ενώ τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρονότια θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση εντός της ημέρας θα αποτελέσει η Κέρκυρα όπου αναμένονται γενικά να είναι ασθενείς έως μέτριοι.

Στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες στα 7-8 μποφόρ που από το μεσημέρι και μετά θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ, κυρίως στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση.

Related Articles