Τετάρτη 08 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:59 - Δύση: 18:54
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Εξαιρετικός καιρός το Σάββατο, σταδιακή μεταβολή την Κυριακή – Πρόγνωση Ελλάδας για Σαββατοκύριακο 21 & 22-03-20

Εξαιρετικός καιρός το Σάββατο, σταδιακή μεταβολή την Κυριακή – Πρόγνωση Ελλάδας για Σαββατοκύριακο 21 & 22-03-20

by Meteojim
272 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

Σάββατο 21-03-20

Ο καιρός θα κυλήσει αίθριος σε ολόκληρη την χώρα. Από το απόγευμα νεφώσεις θα κινηθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι στα 3 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιάδες στα 4-5 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα μετατραπούν σε μεταβλητών διευθύνσεων.

Η θερμοκρασία σε άνοδο

Κυριακή 22-03-20

Αυξημένες νεφώσεις στο σύνολο της χώρας. Αρχικά, τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες ενδέχεται σύντομες ψεκάδες 💧 να εκδηλωθούν στη νότια Ελλάδα (κυρίως την Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο)  και το νότιο Ιόνιο, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επιδεινώνεται ο καιρός στην κεντροβόρεια Ελλάδα, με βροχοπτώσεις 💧💧 να εκδηλώνονται στον κορμό της Πίνδου, την δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο (κυρίως στα κεντρικά κι ανατολικά της τμήματα) και την κεντροδυτική Μακεδονία (γενικά από το ύψος της Θεσσαλονίκης και βόρεια-βορειοδυτικότερα) ενώ βροχοπτώσεις 💧 θα σημειωθούν και στη βόρεια ορεινή Πελοπόννησο. Παράλληλα, σύντομες ασθενείς βροχές 💧 θα εκδηλωθούν το βράδυ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί στα 3 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες στα 4-5 μποφόρ

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Εντός της Δευτέρας αναμένεται σημαντική αλλαγή του καιρού στην βόρεια Ελλάδα με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηκά υψόμετρα. Σε νέο δελτίο που θα εκδοθεί εντός της Κυριακής θα ενημερωθείτε αναλυτικά για αυτή την εξέλιξη.

Related Articles