Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Μεταβολή του καιρού με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια χώρα – Πρόγνωση Ελλάδας για Δευτέρα 23-03-20

Μεταβολή του καιρού με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια χώρα – Πρόγνωση Ελλάδας για Δευτέρα 23-03-20

by Meteojim
814 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Μακεδονία: Χειμωνιάτικο σκηνικό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βροχοπτώσεις 💧💧 αναμένονται στα πεδινά τμήματα, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές 💧💧💧 στην Χαλκιδική (κυρίως στα τρία πόδια της), όπου αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής. Χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα εκδηλώνονται άνω των 500μ. στην κεντροβόρεια και τη δυτική Μακεδονία. Στα ανατολικά της Πέλλας και της Ημαθίας καθώς και στα δυτικά του Κιλκίς χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα παρατηρηθούν σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα. Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται βροχερός καιρός 💧💧, με παγερό βοριά και χιονοπτώσεις ❄️❄️ στα βόρεια τμήματά της από τα 400-500μ.
  • Θράκη: Αρχικά βροχοπτώσεις στα βόρεια τμήματά της. Μετά το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα 💧 θα επεκταθούν σε όλα τα τμήματα.
  • Ήπειρος: Παροδικές βροχοπτώσεις 💧💧. Από το βράδυ σταδιακή βελτίωση, με περιορισμό των φαινομένων στην Άρτα.
  • Θεσσαλία: Παροδικές βροχοπτώσεις 💧💧.
  • Στερεά Ελλάδα: Σύντομες ασθενείς βροχές 💧. Το ίδιο ισχύει και για την Αττική, όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις, στη συνέχεια θα βελτιωθεί το σκηνικό ενώ από το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται νέα τοπικά φαινόμενα
  • Πελοπόννησος: Παροδικές βροχοπτώσεις 💧 κυρίως στα βόρεια κι ανατολικά. Στα νοτιότερα τμήματα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά, σύντομα κι ασθενή.
  • Ιόνιο: Ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Αιγαίο: Βροχοπτώσεις 💧💧 στα βόρεια τμήματά του. Το βράδυ πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα 💧 θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες. Στην Κρήτη θα επικρατήσει βελτιωμένο σκηνικό όπου εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πολύ ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Γρήγορα μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι και 8 μποφόρ 🌊🌊.

Οσον αφορά στο Αιγαίο, στα νότια τμήματά του αναμένονται νοτιάδες στα 5 μποφόρ, στα βόρεια βοριάδες στα 7 μποφόρ 🌊.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related Articles