Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Και πάλι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια χώρα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 24-03-20

Και πάλι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια χώρα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 24-03-20

by Meteojim
511 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Αιγαίο: Άστατος καιρός με παροδικές ασθενείς βροχές που θα εναλλάσσονται με διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Περισσότερα τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματά του. Το βράδυ αναμένεται σημαντική βελτίωση σε όλο το κεντρονότιο τμήμα του, ωστόσο στα βόρεια-βορειοδυτικά και κυρίως τις Σποράδες αναμένονται βροχοπτώσεις, που κατά περιόδους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Όσον αφορά στην Κρήτη λίγες τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Θεσσαλία: Αρχικά παροδικές βροχοπτώσεις ? μόνο στα ανατολικά τμήματα. Στα υπόλοιπα βελτιωμένος καιρός με νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Το βράδυ και βαδίζοντας προς τα μεσάνυχτα θα ενισχυθούν οι βροχοπτώσεις ?? στα ανατολικά, ενώ παροδικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα, ιδίως αυτά που πρόσκεινται σε ορεινούς όγκους. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 1000-1100μ.
  • Ήπειρος: Παροδικές νεφώσεις με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Μακεδονία: Αρκετές βροχοπτώσεις ?? , κυρίως στα κεντρικά τμήματα. Το βράδυ αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων ?? από το ύψος της Θεσσαλονίκης και βόρεια-βορειοδυτικότερα. Τις πρωινές ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις ❄️ ❄️ από τα 400-500μ. στα κεντροδυτικά τμήματα, από τα 700μ. στα ανατολικά. Το μεσημέρι τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέβουν, αλλά από το βράδυ νέες χιονοπτώσεις ❄️ ❄️ θα σημειωθούν άνω των 600-700μ.
  • Θράκη: Βροχοπτώσεις ??, κυρίως στα ανατολικά. Αρχικά χιονοπτώσεις ❄️ ❄️ θα σημειώνονται στα ορεινά τμήματα που το βράδυ θα κατέβουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μέχρι και σε ημιπεδινά τμήματα του Έβρου.
  • Στερεά Ελλάδα: Στα κεντροανατολικά της τμήματα παροδικές νεφώσεις με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται κατά βάση αίθριος καιρός. Το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην Φθιώτιδα.
  • Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Ιόνιο:  Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ αναμένεται μικρή εξασθένιση.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες που στα βόρεια τμήματά του αρχικά θα πνέουν στα 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση το βράδυ φτάνοντας μέχρι και τα 8 μποφόρ! Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com