Τετάρτη 08 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:59 - Δύση: 18:54
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά και πολλά χιόνια στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 25-03-20

Νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά και πολλά χιόνια στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 25-03-20

by Meteojim
705 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Μακεδονία: Αρχικά νεφελώδες σκηνικό στο σύνολό της. Από το ύψος της νότιας και της δυτικής Θεσσαλονίκης και βορειοδυτικότερα καθώς και στη δυτική Μακεδονία θα επικρατεί άστατο σκηνικό με παροδικές βροχοπτώσεις 💧 στα πεδινά. Περισσότερα τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Χιονοπτώσεις ❄️αναμένονται άνω των 550-600μ. Από το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα ενισχυθούν 💧💧 στην δυτική Μακεδονία ενώ προς τα μεσάνυχτα και έπειτα θα εξαπλωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα. Χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα σημειώνονται άνω των 700μ. που θα έχουν κατά περιόδους έντονο χαρακτήρα 💧💧, κυρίως στα κεντροδυτικά.
  • Θράκη: Νεφελώδης καιρός. Παροδικές ασθενείς βροχές θα εκδηλώνονται στα πεδινά, κυρίως της Ροδόπης και του Έβρου. Χιονοπτώσεις αναμένονται άνω των 600-700μ. Κατά περιόδους τα χιόνια στα κεντροβόρεια του Έβρου θα αφορούν χαμηλότερα υψόμετρα.
  • Θεσσαλία: Παροδικές βροχές 💧. Στα ανατολικά παράλια τμήματα καθώς και στα δυτικά ημιορεινά και ορεινά τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και με μεγάλη διάρκεια. Χιονοπτώσεις ❄️ θα εκδηλώνονται άνω των 800μ. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενισχυθούν 💧💧. Οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται άνω των 700-800μ. θα είναι πυκνές ❄️❄️.
  • Ήπειρος: Νεφελώδες σκηνικό με τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά τμήματα. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν γενικευμένες βροχοπτώσεις 💧💧 στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις ❄️❄️ στα ορεινά.

https://maps.eltiempo.es/eltiempo/maps/2020/03/25/weather/rain/greece/643x522/greece-weather-rain-202003252100.jpg?7

  • Στερεά Ελλάδα: Νεφελώδης καιρός. Αρχικά τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις 💧 θα σημειώνονται σε κεντρικά της τμήματα, κυρίως σε Φθιώτιδα και Φωκίδα. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν γενικευμένες βροχοπτώσεις 💧💧 σε όλα τα τμήματα της Στερεάς ενώ στα ορεινά άνω των 800-900μ., ιδίως της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️❄️. Στην Αττική αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός, και από το βράδυ βροχοπτώσεις 💧💧 στο σύνολο του Νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κορυφή της Πάρνηθας.
  • Πελοπόννησος: Νεφελώδης καιρός. Από το απόγευμα βροχοπτώσεις 💧💧 θα εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά τμήματα που γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο κατά τόπους χαρακτήρα ενώ πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα άνω των 900-1000μ.
  • Ιόνιο: Νεφελώδης καιρός. Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις 💧💧 στα νότια τμήματα που θα επεκταθούν μέσα στο βράδυ και στα υπόλοιπα. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.
  • Αιγαίο: Νεφελώδης καιρός. Αρχικά παροδικές βροχοπτώσεις 💧 θα εκδηλώνονται μόνο στις Σποράδες. Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν 💧💧 οι πρώτες βροχοπτώσεις στην Κρήτη, που σταδιακά τη νύχτα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και μετά τα μεσάνυχτα στα ανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, αρχικά στα 5-6 μποφόρ, που στη συνέχεια θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση φτάνοντας τα 8 μποφόρ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα 5-6 μποφόρ στα κεντρονότια τμήματα, στα 8 μποφόρ στα βόρεια, που από το βράδυ κατά τόπους θα αγγίζουν και τα 9.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Related Articles