Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Βροχές σε μεγάλο τμήμα της χώρας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 26-03-20

Βροχές σε μεγάλο τμήμα της χώρας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 26-03-20

by Meteojim
835 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Πελοπόννησος:  Άστατος καιρός με βροχοπτώσεις κατά περιόδους 💧. Στα ανατολικά τμήματα –κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους- πιο βαρύς ο καιρός με περισσότερα φαινόμενα 💧, ενώ στα δυτικά κατά βάση αναμένεται νεφελώδες σκηνικό με τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Από αργά το βράδυ όμως, αναμένεται κύμα βροχοπτώσεων 💧💧 να κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σαρώνοντας όλη την Πελοπόννησο κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα κατά τόπος θα εκδηλωθούν και καταιγίδες ⚡⚡, που στα δυτικά ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.
  • Στερεά Ελλάδα: Βροχοπτώσεις 💧💧, κυρίως στα κεντρικά τμήματα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Αιτωλοακαρνανία όπου εκεί ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τοπικά μόνο φαινόμενα στα δυτικά της. Παρόλα αυτά, από το βράδυ, κοντά στα μεσάνυχτα, θα επηρεαστεί από σημαντικές βροχοπτώσεις 💧💧. Στην Αττική αναμένεται νεφελώδες σκηνικό με βροχοπτώσεις 💧💧 κατά περιόδους.
  • Θεσσαλία: Νεφελώδης καιρός με βροχοπτώσεις 💧💧 στα πεδινά. Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στη Μαγνησία καθώς και τα δυτικά ημιορεινά τμήματα. Στον κάμπο οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο τοπικές και ασθενείς. Στα ορεινά άνω των 800-900μ. θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

https://maps.eltiempo.es/eltiempo/maps/2020/03/26/weather/rain/greece/643x522/greece-weather-rain-202003260600.jpg?8

  • Ήπειρος: Νεφελώδης καιρός με τοπικές ψιχάλες που γρήγορα θα σταματάνε. Από αργά το βράδυ, και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις 💧💧 στο σύνολο της Ηπείρου, ενώ θα παρατηρηθούν και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.
  • Μακεδονία: Βαρύ το σκηνικό στη δυτική Μακεδονία καθώς και σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία με βροχοπτώσεις 💧💧 στα πεδινά και χιονοπτώσεις άνω των 800μ. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία πιο άστατος καιρός με τοπικές βροχοπτώσεις και σημαντικά διαστήματα βελτιωμένου καιρού.
  • Θράκη: Νεφελώδης καιρός
  • Ιόνιο: Άστατος καιρός με τοπικές ασθενείς βροχές εναλλασσόμενες με διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Από το βράδυ αναμένονται γενικευμένες βροχοπτώσεις 💧💧 και τοπικές καταιγίδες ⚡⚡.
  • Αιγαίο:  Αρχικά βροχοπτώσεις 💧💧 στα κεντρικά και νότια τμήματα. Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο δεν αναμένονται φαινόμενα. Το άστατο σκηνικό θα συνεχίσει και την υπόλοιπη ημέρα στα κεντρονότια τμήματα. Στην Κρήτη μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 7 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες οι ριπές θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ

Στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες, με εξαίρεση τα νότια τμήματα που θα πνέουν νοτιοανατολικοί. Στα βόρεια τμήματα οι εντάσεις θα φτάνουν τα 7 μποφόρ,  ενώ στα νότια τα 5-6.

Η θερμοκρασία χωρίς μεταβολή.

Related Articles