Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα – Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 27-03-20

Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα – Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 27-03-20

by Meteojim
596 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Στερεά Ελλάδα: Στο πρώτο μισό της ημέρας σημαντικές βροχοπτώσεις ??? στο σύνολο των τμημάτων της. Μάλιστα, στην κεντρική και ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα ⚠️⚠️ , και ενδέχεται κατά τόπους να δημιουργήσουν πρόσκαιρα προβλήματα. Στα ορεινά τμήματα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️❄️. Στο δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς και την Εύβοια.  Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις ??? τις πρωινές κατά βάση ώρες, ενώ πιθανώς να εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες ⚡, κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Σαρωνικό. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚠️. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση, με εξασθένιση των φαινομένων και τον περιορισμό τους στα βορειότερα τμήματα.
  • Θεσσαλία: Αρκετές βροχοπτώσεις στο σύνολό της ??. Στη Μαγνησία τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚠️, κυρίως στις περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, όπου κι ενδέχεται να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα ???.
  • Ηπειρος: Αξιόλογες βροχοπτώσεις ??? το πρώτο μισό της ημέρας, με πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️ στα ορεινά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντικά βελτίωση, με τοπικές μόνο ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά.

https://maps.eltiempo.es/eltiempo/maps/2020/03/27/weather/rain/greece/643x522/greece-weather-rain-202003270900.jpg?8

  • Μακεδονία: Βροχοπτώσεις ?? καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ θα ενισχυθούν. Στην Χαλκιδική ενδέχεται να παρουσιάσουν έντονο χαρακτήρα ???. Χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα εκδηλώνονται άνω των 900μ.
  • Θράκη: Νεφελώδης καιρός. Από το βράδυ ασθενείς βροχές ?.
  • Πελοπόννησος: Νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις ??, που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και κυρίως την Κορινθία όπου τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚠️. Στα ορεινά τμήματα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις. Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας. Μετά τα μεσάνυχτα νέες βροχοπτώσεις θα προσεγγίσουν τα δυτικά.
  • Ιόνιο: Αρχικά βροχοπτώσεις ? στα κεντρικά και βόρεια τμήματά του. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί με διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά το βράδυ νέες βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν τα νησιά.
  • Αιγαίο: Αστατος καιρός με περάσματα βροχοπτώσεων ??. Τοπικές καταιγίδες ⚡ θα εκδηλωθούν σε Κυκλάδες κι ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματά του θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι στα 4 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες στα 6-7 μποφόρ ?.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Related Articles