Πέμπτη 09 Απρ 2020 - Ανατολή: 05:57 - Δύση: 18:55
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα – Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 27-03-20

Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα – Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 27-03-20

by Meteojim
590 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Στερεά Ελλάδα: Στο πρώτο μισό της ημέρας σημαντικές βροχοπτώσεις 💧💧💧 στο σύνολο των τμημάτων της. Μάλιστα, στην κεντρική και ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα ⚠️⚠️ , και ενδέχεται κατά τόπους να δημιουργήσουν πρόσκαιρα προβλήματα. Στα ορεινά τμήματα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️❄️. Στο δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς και την Εύβοια.  Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις 💧💧💧 τις πρωινές κατά βάση ώρες, ενώ πιθανώς να εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες ⚡, κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Σαρωνικό. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚠️. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση, με εξασθένιση των φαινομένων και τον περιορισμό τους στα βορειότερα τμήματα.
  • Θεσσαλία: Αρκετές βροχοπτώσεις στο σύνολό της 💧💧. Στη Μαγνησία τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚠️, κυρίως στις περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, όπου κι ενδέχεται να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα 💧💧💧.
  • Ηπειρος: Αξιόλογες βροχοπτώσεις 💧💧💧 το πρώτο μισό της ημέρας, με πυκνές χιονοπτώσεις ❄️❄️ στα ορεινά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντικά βελτίωση, με τοπικές μόνο ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά.

https://maps.eltiempo.es/eltiempo/maps/2020/03/27/weather/rain/greece/643x522/greece-weather-rain-202003270900.jpg?8

  • Μακεδονία: Βροχοπτώσεις 💧💧 καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ θα ενισχυθούν. Στην Χαλκιδική ενδέχεται να παρουσιάσουν έντονο χαρακτήρα 💧💧💧. Χιονοπτώσεις ❄️❄️ θα εκδηλώνονται άνω των 900μ.
  • Θράκη: Νεφελώδης καιρός. Από το βράδυ ασθενείς βροχές 💧.
  • Πελοπόννησος: Νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις 💧💧, που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και κυρίως την Κορινθία όπου τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚠️. Στα ορεινά τμήματα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις. Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας. Μετά τα μεσάνυχτα νέες βροχοπτώσεις θα προσεγγίσουν τα δυτικά.
  • Ιόνιο: Αρχικά βροχοπτώσεις 💧 στα κεντρικά και βόρεια τμήματά του. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί με διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά το βράδυ νέες βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν τα νησιά.
  • Αιγαίο: Αστατος καιρός με περάσματα βροχοπτώσεων 💧💧. Τοπικές καταιγίδες ⚡ θα εκδηλωθούν σε Κυκλάδες κι ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματά του θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι στα 4 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες στα 6-7 μποφόρ 🌊.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Related Articles