Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Κατά τόπους αξιόλογες βροχοπτώσεις – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 31-03-20

Κατά τόπους αξιόλογες βροχοπτώσεις – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 31-03-20

by Meteojim
311 views

Δημοσιεύθηκε από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

  • Μακεδονία: Αρχικά διάσπαρτες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχοπτώσεις ? στα ανατολικά (Σέρρες, Καβάλα και κυρίως Δράμα) και τη δυτική Μακεδονία και μπόρες στην ορεινή Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Το βράδυ αναμένεται σταδιακή γενίκευση των βροχοπτώσεων ??, με επίκεντρο την κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
  • Θράκη: Διάσπαρτες νεφώσεις με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Ηπειρος: Αρχικά διάσπαρτες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ?, και μπόρες, κυρίως στο Νομό Ιωαννίνων. Στα παράκτια τμήματα δεν αναμένονται φαινόμενα.
  • Θεσσαλία: Αρχικά λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες στα ορεινά τμήματα. Το βράδυ αναμένονται βροχοπτώσεις ?? και στα πεδινά.
  • Στερεά Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, άνευ σημασίας, στα κεντρικά ορεινά τμήματα (ορεινά Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας).
  • Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν ασθενείς μπόρες στα ορεινά τμήματα.
  • Ιόνιο: Διάσπαρτες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ενδέχεται στα ορεινά της Κεφαλονιάς να εκδηλωθεί τοπική μπόρα το μεσημέρι, σύντομης διάρκειας.
  • Αιγαίο: Αξιόλογες βροχοπτώσεις ?? αναμένονται στην Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα σε Ηράκλειο και Λασίθι θα έχουν έντονο χαρακτήρα ???, κυρίως στα βόρεια τμήματά τους. Παράλληλα, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα, που θα διαρκέσουν έως κι αργά το βράδυ ενώ παροδικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις νότιες Κυκλάδες. Στο υπόλοιπο Αιγαίο βελτιωμένες καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ

Στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες στα 5-6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια τμήματα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Related Articles