Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Χαλκιδική: Πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία -Χείμαρρος παρέσυρε ΙΧ με δυο γυναίκες.

Χαλκιδική: Πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία -Χείμαρρος παρέσυρε ΙΧ με δυο γυναίκες.

by Forecastweather
344 views

Προβλήματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες Σάββατο την περιοχή.

Δρόμοι πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά της βροχής και ένα ρέμα στην περιοχή της Τορώνης υπερχείλισε.
Άνδρες και πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας βρίσκονται σε σημεία και δρόμους που έχουν αναφερθεί πλημμύρες ενώ σε τρεις περιπτώσεις προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων.

πλημμυρα

Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί σε τμήμα του δρόμου Συκιάς-Σάρτης καθώς έχει σημειωθεί κατολίσθηση σε στροφή.

Απεγκλωβισμοί στη Χαλκιδική

Το βράδυ στην περιοχή της Μικροκώμης Θεσσαλονίκης κλιμάκιο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά με δύο οχήματα επενέβη για τον απεγκλωβισμό δύο γυναικών σε χείμαρρο της περιοχής.
Οι δύο γυναίκες (μάνα και κόρη) εγκλωβίστηκαν από τα νερά της βροχής καθώς επιχείρησαν να τον διασχίσουν με ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο καθηλώθηκε από την ορμή των νερών κάλεσαν σε βοήθεια και μετά την επέμβαση των πυροσβεστών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κατολισθήσεις προξενήθηκαν στον επαρχιακό δρόμο της Σιθωνίας.

Μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν από τα πρανή του δρόμου λόγω της βροχής και ο δρόμος έκλεισε προσωρινά από Πλατανίτσι προς Σάρτη. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στην Κασσάνδρα σταμάτησε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Κρυοπηγής γιατί έπεσε δέντρο στη μέση του δρόμου. Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο.

Στην Ορμύλια υπερχείλισε ο χείμαρρος και η κυκλοφορία διεκόπη στο δρόμο Βραστάμων- Ορμύλιας.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Σιθωνίας μετά τη Νικήτη προς Νέο Μαρμαρά λόγω κατολισθήσεων.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις έπεσαν φερτά υλικά στο οδόστρωμα, στο ύψος του ξενοδοχείου Γεράνιο, με αποτέλεσμα η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία.

Από τις 3 μετά το μεσημέρι βρίσκονται στο σημείο δύο εκσκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας και εργάζονται για τον καθαρισμό του δρόμου. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ο δρόμος θα ξαναδοθεί στην κυκλοφορία.

Έξι κτηνοτρόφοι είναι αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσιά τους στα ορεινά της Συκιάς, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω των νερών της βροχής.

“Τα μέτωπα είναι πολλά και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Κάνουμε προσπάθειες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Εθελοντική Ομάδα “Δραγουντέλι” να συνδράμουμε στους κτηνοτρόφους που είναι αποκλεισμένοι, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πάνε στα μαντριά τους και να δουν τα ζώα τους”ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος.


Στην παραλία της Συκιάς το νερό έφθασε τους 60 πόντους, ενώ και η Τορώνη είναι πλημμυρισμένη σε πολλά σημεία.


Ἡ πλατεία της Σάρτης και το γήπεδο είναι σα λίμνη” λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζήσιος. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στις υποδομές του Δήμου, καθώς υπάρχουν βλάβες σε δρόμους και γεφύρια. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην πεζογέφυρα στην περιοχή της παιδικής χαράς και απαγορεύεται η διέλευση.


Επίσης έπασε ο αγωγός ύδρευσης που ήταν δίπλα στην πεζογέφυρα με αποτέλεσμα να έχει διακοπέι το νερό στο 80% του οικισμού. Σημαντική είναι η συνδρομή και των μελών της Βάσης ετοιμότητας ΟΦΚΑΘ.

Κομμένος ο δρόμος Ν. Καλλικράτειας – Ν. Ηράκλειας
Μπορεί στη βόρεια Χαλκιδική να χιονίζει, οι νοτιότερες όμως περιοχές της Χαλκιδικής πλήττονται από έντονες βροχοπτώσεις.
Το πρώτο ρέμα της παραλιακής οδού από Ν.Καλλικράτεια προς Ν. Ηράκλεια έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι απροσπέλαστος από τον όγκο των νερών.


Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιχειρήσουν να περάσουν από το σημείο.

 

Πηγές: iefimerida.gr , halkidikinews.gr

Related Articles