Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Έντονες απριλιάτικες χιονοπτώσεις σε Ευρυτανία και Δυτική Φθιώτιδα.

Έντονες απριλιάτικες χιονοπτώσεις σε Ευρυτανία και Δυτική Φθιώτιδα.

by Forecastweather
66 views

Έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά το χιόνι στην Ευρυτανία αλλά και τη Δυτική Φθιώτιδα με την χιονόπτωση που συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους κυρίως στον ορεινό όγκο της Οίτης, των Βαρδουσίων αλλά και στην Ευρυτανία. Τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές ήταν σημαντικά καθώς η έντονη χιονόπτωση δεν επέτρεπε να συνεχίσουν τα μηχανήματα στη διάνοιξη των δρόμων.

Φθιώτιδα: Πρωτοφανής χιονόπτωση στα Βαρδούσια -Ανέβηκε η στάθμη του Σπερχειού ποταμού

«Ελπίζουμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι να έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις και να φτάσουμε κοντά σε όλους τους ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάσης Καρακάτζας. Παράλληλα οι έντονες βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην Φθιώτιδα όσο και στη Βοιωτία.


Τα ρέματα φούσκωσαν και ο ποταμός Σπερχειός την Φθιώτιδα έδειξε για μια ακόμη φορά τα δόντια του. Το χτυποκάρδι για πιθανή υπερχείλιση σε διάφορα κρίσιμα σημεία ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Από τις 4 τα ξημερώματα όμως σταμάτησε η βροχόπτωση με συνέπεια η στάθμη των νερών να πέφτει συνέχεια και η απειλή μα απομακρυνθεί.

«Είναι θετικό ότι χιονίζει στα ορεινά με συνέπεια να μην έχουμε όγκο νερού που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Στερεάς κ. Θανάσης Καρακάτζας.

Τέλος να σημειωθεί ότι χρειάστηκε η παρουσία της αστυνομίας για να σταματήσει η κίνηση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με το που έπεσε χιόνι. Οι αστυνομικοί προχώρησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων σε εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις προσβάσεις απαγορεύοντας την κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό.

 

Ισχυρές χιονοπτώσεις και στην Ευρυτανία
Στα λευκά ντύθηκε και η Ευρυτανία χθες. Στην Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι είναι αρκετό όπως και στον δρόμο προς Φουρνά, Κρίκελλο και Αγία Τριάδα.

Μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας κινούνται για να κρατήσουν το δίκτυο ανοιχτό έστω και για αυτή την ελάχιστη λόγω μέτρων κίνηση.


Εκχιονιστικά,αλατιέρες και μαχαίρια κινούνται και από την πλευρά της Φθιώτιδας ενώ στην Ευρυτανία και ιδιαίτερα στον δρόμο προς Προυσό δεν λείπουν τα κατολισθητικά φαινόμενα και οι πτώσεις βράχων.

 

Πηγή: iefimerida.gr , lamiareport.gr , evrytanika.gr , lamiafm1.gr

Related Articles