Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Πανελλαδική πρόγνωση καιρού 6/4/2020 – Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αλλά και τοπικές βροχές

Πανελλαδική πρόγνωση καιρού 6/4/2020 – Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αλλά και τοπικές βροχές

637 views
Μακεδονία-Θράκη: Λίγες τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές θα επιμείνουν μέχρι το ξημέρωμα με γρήγορη εξασθένηση προς τις πρωινές ώρες. Το υπόλοιπο της ημέρας θα κυλίσει με αυξημένες νεφώσεις παντού αλλά χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς και μεταβλητοί, πλην της Θράκης που θα φυσά ΒΑκος άνεμος με εντάσεις στα 6-7 μποφόρ.
 
Ήπειρος-Ιόνιο: Πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές το πρωί στην Ήπειρο, ωστόσο η ημέρα θα κυλίσει με αυξημένες νεφώσεις αλλά και μερικές στιγμές ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΑκοι στα 3-4 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
 
Θεσσαλία: Βροχές ποτιστικού τύπου στο σύνολο σχεδόν της Θεσσαλίας μέχρι και το μεσημέρι με σταδιακό περιορισμό τους προς το απόγευμα και το βραδύ. Λίγα τοπικά φαινόμενα ωστόσο θα επιμείνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα στην ανατολική Μαγνησία και στις Σποράδες. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς και μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ και μόνο στις Σποράδες θα κυριαρχούν ΒΑκοι άνεμοι εντάσεως στα 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
 
Στερεά Ελλάδα-Εύβοια-Αττική: Βροχές ποτιστικού τύπου κυρίως στην κεντρική Στερεά και στην Εύβοια μέχρι και το βράδυ. Παροδικά λίγες βροχοπτώσεις μέσα στην ημέρα θα απασχολούν και τμήματα της Αττικής. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΑκοι ενισχυμένοι κυρίως στην Εύβοια και στην Αττική στα 6-7 μποφόρ.
 
Πελοπόννησος: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές κυρίως στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου. Πιθανά ανοίγματα του καιρού στα δυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι και ενισχυμένοι μόνο στα ανατολικά τμήματα στα 5-6 μποφόρ.
 
Αιγαίο-Κρήτη: Διάσπαρτες βροχές και μπόρες σε όλο το Αιγαίο και στην Κρήτη μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΒΑκοι θυελλώδεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles