Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Κύμα έντονης ζέστης το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα. Δείτε πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες (VIDEO).

Κύμα έντονης ζέστης το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα. Δείτε πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες (VIDEO).

by Forecastweather
441 views

Έντονη ζέστη για την εποχή που διανύουμε θα πλήξει την χώρα από σήμερα και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, όπου δεν αποκλείονται 40αρια σε διάφορες πεδινές περιοχές της νότιας, κυρίως, χώρας.

Εντύπωση προκαλούν τόσο η διάρκεια όσο και η ένταση της θερμής εισβολής για την περίοδο αυτή, αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί ακόμη και πάνω από 10 βαθμούς από τα κανονικά επίπεδα. Το αν θα σπάσουν ορισμένα ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Μάιο σε κάποιες περιοχές, θα κριθεί πιθανότατα από την ύπαρξη νεφώσεων αλλά και από τους τοπικούς ανέμους κατά την διάρκεια των θερμών ωρών του Σαββατοκύριακου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά σπάνιο κύμα ζέστης για την εποχή το οποίο θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τρίτη.

Στο παρακάτω βίντεο του forecastweather.gr απεικονίζεται η θερμοκρασία ανά ώρα σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS, από σήμερα 15 Μαΐου, έως τις 24 του ίδιου μήνα. Πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται από την Τρίτη και ύστερα.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube εδώ.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από το pivotalweather.

Related Articles