Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της Πέμπτης 21/5 σε όλη την χώρα – Πιθανές χαλαζοπτώσεις και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της Πέμπτης 21/5 σε όλη την χώρα – Πιθανές χαλαζοπτώσεις και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις

1539 views
  Μακεδονία-Θράκη: Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες διάσπαρτες νεφώσεις. Ωστόσο πολύ γρήγορα και από τα ΒΔκα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες αρχικά στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο σύνολο σχεδόν της βόρειας χώρας. Τα λιγότερα φαινόμενα θα τα έχει ο νομός Έβρου όπου εκεί θα είναι πιο τοπικά. Ισχυρότατες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και έπειτα στο σύνολο της Μακεδονίας, δίνοντας τοπικά ραγδαίες βροχοπτώσεις, πιθανώς χαλαζοπτώσεις και άφθονες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Δείξτε προσοχή καθώς τα φαινόμενα τοπικά και παροδικά ίσως είναι επικίνδυνα. Η θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ, ενώ κατά την διάρκεια καταιγίδων ίσως ενισχυθούν αρκετά παραπάνω για μερικά λεπτά.
 
  Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο: Ήδη από το πρωί μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο και τα δυτικά παράλια της χώρας μας. Ωστόσο σοβαρή επιδείνωση θα έχει ο καιρός προς το μεσημέρι και το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένος ο κίνδυνος χαλαζοπτώσεων. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων προς το βράδυ και τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι ΔΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ.
 
  Θεσσαλία: Με ηλιοφάνεια θα αρχίσει η μέρα σε όλη την Θεσσαλία αλλά σχετικά γρήγορα θα πυκνώσουν τα νέφη από τα δυτικά και βόρεια. Έτσι μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλη την Θεσσαλία προς το μεσημέρι και το απόγευμα, που ενδέχεται τοπικά να είναι αρκετά ισχυρές με υπαρκτό το ενδεχόμενο χαλαζοπτώσεων. Προς τα μεσάνυχτα οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν σημαντικά στα ανατολικά παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας, οπότε απαιτείται προσοχή. Η θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τμήματα στις Σποράδες θα στραφούν σε βοριάδες στα 3-4 μποφόρ.
 
  Στερεά Ελλάδα-Εύβοια: Ηλιοφάνεια θα επικρατεί μέχρι νωρίς το μεσημέρι, όπου και θα αρχίσει να συννεφιάζει από εκεί και έπειτα. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας και στην βόρεια Εύβοια, ενώ νοτιότερα στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι μειωμένες. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν και τις βραδινές ώρες με τάση αύξησης και επέκτασης και στις υπόλοιπες περιοχές μάλιστα. Η θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 1-2 μποφόρ και δυτική στον Κορινθιακό κόλπο στα 4-5 μποφόρ πρόσκαιρα.
 
  Αττική: Αυξημένη ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και έπειτα. Πιθανή τοπική μπόρα η και σύντομη καταιγίδα στα βόρεια και ΒΔκα του νομού το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι από δυτικές γενικά διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ.
 
  Πελοπόννησος: Αυξημένες νεφώσεις ήδη από το πρωί στα δυτικά τμήματα με διάσπαρτες μπόρες εκεί. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξει γενίκευση των φαινομένων με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα δυτικά και ορεινά τμήματα. Μικρή πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία από 9 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί στα 3-4 μποφόρ.
 
  Αιγαίο-Κρήτη: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Αυξημένες νεφώσεις θα εμφανιστούν από το απόγευμα και έπειτα στο βόρειο Αιγαίο ενώ προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ στα βόρεια τμήματα του και δυτικοί στα 4-6 μποφόρ στα νότια τμήματα του πελάγους. Από το βράδυ και από τα βόρεια θυελλώδεις ΒΑκοι άνεμοι θα εισβάλουν στο Αιγαίο με εντάσεις έως και τα 7-8 μποφόρ.
   Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles