Τρίτη 26 Μάι 2020 - Ανατολή: 06:06 - Δύση: 20:35
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Μεταβατική ημέρα η Τετάρτη 20/5 – Από τον καύσωνα στις ισχυρές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβατική ημέρα η Τετάρτη 20/5 – Από τον καύσωνα στις ισχυρές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας

759 views

  Η Τετάρτη θα ξεκινήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με διάσπαρτες αραιές, κατά βάση, νεφώσεις. Σύντομα προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα κινηθούν ανατολικότερα και θα απασχολούν κυρίως το Αιγαίο, ενώ στα ηπειρωτικά θα κάνει την εμφάνιση του ο ήλιος. Το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες δεν αποκλείονται μπόρες μικρής έκτασης και διάρκειας στα ορεινά της βόρειας Πίνδου και κατά μήκος των ορεινών στα σύνορα με τα Σκόπια. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 13 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 35 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 17 έως 37 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικές και ΝΔκες διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι στο βόρεια τμήματα του στα 2-3 μποφόρ και δυτικοί στα νότια τμήματα στα 4-5 μποφόρ.

  Λίγα λόγια για την επιδείνωση της Πέμπτης. Μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά με και εν συνεχεία στα κεντρικά και νοτιότερα ηπειρωτικά τμήματα. Η πιθανότητα ισχυρών χαλαζοπτώσεων και δυνατών ανέμων κατά την διάρκεια καταιγίδων είναι αυξημένη. Πτώση της θερμοκρασίας κατά 14-15 βαθμούς τουλάχιστον από τις μέγιστες των προηγούμενων ημερών. Περισσότερες πληροφορίες θα έχετε μέσα στην Τετάρτη με την πανελλαδική πρόγνωση της ομάδας μας για τον καιρό της Πέμπτης.

 

 Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles