Τετάρτη 08 Ιουλ 2020 - Ανατολή: 06:10 - Δύση: 20:47
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Νέος κύκλος κατά τόπους ισχυρών καταιγίδων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 23-06-20

Νέος κύκλος κατά τόπους ισχυρών καταιγίδων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 23-06-20

by Meteojim
976 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Τρίτη 23-06-20

  • Μακεδονία: Αρχικά άστατος καιρός στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από παροδικές καταιγίδες θα επηρεαστούν και τα τρία πόδια της Χαλκιδικής. Αργά το απόγευμα οργανωμένες καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με πιθανές μπόρες να εκδηλώνονται στα νοτιοανατολικά τμήματα, κυρίως στον Νομό Καβάλας, καθώς και τη βορειοδυτική Μακεδονία.
  • Θράκη: Βροχές και παροδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Ήπειρος: Βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Κατά τόπους τα φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, θα έχουν έντονο χαρακτήρα.
  • Θεσσαλία: Το μεσημέρι βροχές και παροδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από το απόγευμα και τις πρώτες βραδυνές ώρες οργανωμένο σύστημα καταιγίδων θα κινηθεί από τα βόρεια προς τα νότια κι θα επηρεάσει και πεδινά τμήματα ⚡⚡.
  • Στερεά Ελλάδα: Μπόρες και παροδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική ορεινή και ημιορεινή Στερεά θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην ορεινή και ημιορεινή Εύβοια. Και στην Αττική το άστατο μοτίβο του καιρό θα την απασχολήσει έντονα, με το μεσημέρι να εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά τμήματα, καθώς και σε εκείνα γύρω από την Πάρνηθα και κυρίως την Πεντέλη θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡.
  • Πελοπόννησος: Αρχικά πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα δυτικά της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια, με εξαίρεση τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματ της Πελοποννήσου, στα περισσότερα υπόλοιπα τμήματα θα σημειωθούν παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες , κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Ιόνιο: Αστατος καιρός στα εσωτερικά τμήματα των νησιών, με όμβρους το μεσημέρι. Τα σύντομα φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά και την κεντροβόρεια Κέρκυρα .
  • Αιγαίο: Αρχικά τοπικές καταιγίδες βόρεια των Κυκλάδων. Το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες αναμένονται στα περισσότερα εσωτερικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Κυκλάδων, του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κέα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί στα 3-4 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς, με εξαίρεση τις νότιες  Κυκλάδες, το Κρητικό Πέλαγος και τα Δωδεκάνησα που θα πνέουν δυτικοί στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com