Τετάρτη 08 Ιουλ 2020 - Ανατολή: 06:10 - Δύση: 20:47
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συνεχίζεται η έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά – Μπόρες και καταιγίδες σε πολλές περιοχές την Πέμπτη 25/6/2020

Συνεχίζεται η έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά – Μπόρες και καταιγίδες σε πολλές περιοχές την Πέμπτη 25/6/2020

177 views
  Μακεδονία-Θράκη: Αρχικά αναμένονται λίγες διάσπαρτες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές χωρίς ωστόσο να δίνουν φαινόμενα. Γρήγορα όμως αυτές οι νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε μπόρες και καταιγίδες, όπου μάλιστα στην Θράκη και στην δυτική Μακεδονία τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Στις υπόλοιπες περιοχές οι μπόρες θα είναι πιο τοπικές, ενώ πιθανότητα βροχής έχει και η πόλη της Θεσσαλονίκης το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων προς το βράδυ σταδιακά. Η θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς και μεταβλητοί, πλην της Θράκης που θα πνέει ΒΒΑκος άνεμος στα 4-5 μποφόρ. Σε περιοχές που επηρεαστούν από τα μπουρίνια ο άνεμος πιθανώς να ενισχυθεί πρόσκαιρα αλλά σημαντικά.
 
  Ιόνιο-Δυτική Ελλάδα: Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι, και ενώ η ηλιοφάνεια στα νησιά του Ιονίου θα συνεχίζεται στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά της Πίνδου και κοντά σε αυτά θα αναπτυχθούν μπόρες και καταιγίδες, όπου μάλιστα στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι τοπικά έντονες. Εξασθένηση των φαινομένων με την δύση του ηλίου σταδιακά. Η θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά ασθενείς και μεταβλητοί και στο Ιόνιο ΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ.
 
  Θεσσαλία: Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα, ενώ προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν μπόρες και καταιγίδες με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα του διαμερίσματος, κοντά στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού με την δύση του ηλίου. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα 2-3 μποφόρ.
 
  Στερεά Ελλάδα-Εύβοια-Αττική: Λίγες γενικά νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ώρες. Πιθανότητες για τοπικές μπόρες στα ορεινά της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Αττικής το απόγευμα. Τα φαινόμενα όπου και αν εκδηλωθούν θα σταματήσουν γρήγορα προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι στα 2-4 μποφόρ.
 
  Πελοπόννησος: Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα οι οποίες σχετικά γρήγορα προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν σε μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να επεκταθούν εξασθενούμενες και σε πεδινότερες περιοχές. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ.
 
  Αιγαίο-Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός σε όλο το Αιγαίο θα επικρατεί καθ όλη την διάρκεια της ημέρας. Πιθανότητες για τοπικές μπόρες μόνο στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα με γρήγορα εξασθένιση. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ προς το βράδυ.
  Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com