Πέμπτη 13 Αυγ 2020 - Ανατολή: 06:38 - Δύση: 20:18
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Άστατες κατά τόπους συνθήκες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 03-07-20

Άστατες κατά τόπους συνθήκες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 03-07-20

by Meteojim
552 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Παρασκευή 03/07/20

  • Μακεδονία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχοπτώσεων στην κεντρική Μακεδονία που θα σταματήσουν. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση στα ορεινά τμήματα με μπόρες και σύντομες καταιγίδες. Πιθανώς τα φαινόμενα σε Σέρρες και Δράμα να αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα ⚡⚡. To βράδυ και κυρίως τα μεσάνυχτα θα συνεχίσει να υφίσταται ο άστατος καιρός στα κεντροδυτικά τμήματα της Μακεδονίας με παροδικούς όμβρους ή πρόσκαιρες καταιγίδες.
  • Ήπειρος: Βελτιωμένος καιρός στα πεδινά, ενώ στα ανατολικά ορεινά της Πίνδου θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδυνές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες ⚡. Σύντομα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν και περιοχές της Άρτας, κοντά σε ορεινούς όγκους.
  • Θεσσαλία: Το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες στα ορεινά. Τη νύχτα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες ⚡ στα βόρεια τμήματα, κυρίως στο Νομό Λάρισας.                            
  • Στερεά Ελλάδα: Βελτιωμένος καιρός με εξαίρεση τα κεντρικά τμήματα (με επίκεντρο της Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και την Φωκίδα) με βροχοπτώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες ⚡ το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Πελοπόννησος: Το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα, κυρίως της νότιας Αχαΐας και της Αρκαδίας.
  • Θράκη: Βελτιωμένος καιρός

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί στα 3-4 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, που στις βόρειες Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο θα αγγίζουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com