Πέμπτη 13 Αυγ 2020 - Ανατολή: 06:38 - Δύση: 20:18
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Έκτακτο δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Κυριακή 05-07-20

Έκτακτο δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Κυριακή 05-07-20

by Meteojim
3570 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Κυριακή 05-07-20

  • Μακεδονία: Ηδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα κάνει την παρουσία του ο άστατος καιρός με σύντομες μπόρες στην κεντρική Μακεδονία. Ενδέχεται κατά τόπους να σχηματιστεί παροδική καταιγίδα, κυρίως στους Νομούς Πέλλας και Κιλκίς. Το μεσημέρι θα σημειωθεί συνολικότερη υποτροπή του καιρού. Οι πρώτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα, που σταδιακά θα επηρεάσουν και πεδινά. Τα φαινόμενα σε Δράμα και Σέρρες ενδέχεται να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡. Σταδιακά προς τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο κύριος όγκος των φαινομένων θα κινηθεί δυτικότερα, επηρεάζοντας τη δυτική Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες οι οποίες θα έχουν ραγδαία ένταση, ειδικά σε Γρεβενά και Κοζάνη ⚡⚡.
  • Θράκη: Βελτιωμένος καιρός
  • Θεσσαλία: Ιδιαίτερα άστατος καιρός με μπόρες και παροδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡, κυρίως στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.
  • Ήπειρος: Αστατος καιρός με παροδικές καταιγίδες ⚡⚡, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Στερεά Ελλάδα:  Αστατος καιρός από το ύψος της δυτικής Βοιωτίας και δυτικότερα με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε Ευρυτανία, Φωκίδα και δυτική Φθιώτιδα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡ το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Πελοπόννησος: Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στα ορεινά που θα επεκταθούν και στα πεδινά. Τα φαινόμενα σε Αχαΐα, Αρκαδία και δυτική Κορινθία θα έχουν έντονο χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια ⚡⚡. Εξαίρεση τα αποτελέσουν τα νότια και δυτικά παράκτια τμήματα όπου δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από άποψη φαινομένων.
  • Ιόνιο: Άστατος καιρός μετά το μεσημέρι με μπόρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι στα 5-6 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ. Στις βόρειες Κυκλάδες οι ριπές θα φτάνουν τα 7.


Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com