Πέμπτη 13 Αυγ 2020 - Ανατολή: 06:38 - Δύση: 20:18
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και πάλι – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 06-07-20

Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και πάλι – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 06-07-20

by Meteojim
1133 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020

  • Μακεδονία: Αρχικά τις πρωινές ώρες βροχοπτώσεις και παροδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην δυτική Μακεδονία και πιθανώς τα φαινόμενα να επηρεάσουν τοπικά την Πέλλα, την Πιερία, την Ημαθία και την δυτική Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα συνεχιστεί το άστατο σκηνικό του καιρού με ισχυρές τοπικά μπόρες που θα εναλλάσσονται με σημαντικά διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Το βράδυ, κυρίως βαδίζοντας προς τα μεσάνυχτα, αναμένεται νέα υποτροπή στην κεντροδυτική Μακεδονία (με επίκεντρο τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας) με βροχοπτώσεις και καταιγίδες .
  • Θράκη: Βελτιωμένος καιρός.
  • Ήπειρος: Αστατο το σκηνικό  με βροχές και παροδικές καταιγίδες , που θα εναλλάσσονται με διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
  • Θεσσαλία: Αστατος καιρός με σύντομες μπόρες που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Περισσότερα τα φαινόμενα στα βόρεια και δυτικά τμήματα. Το βράδυ θα σημειωθεί πιθανώς σημαντική επιδείνωση με βροχοπτώσεις και καταιγίδες πιο γενικευμένου χαρακτήρα.
  • Στερεά Ελλάδα: Αστατος καιρός, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Σε περιοχές της Φωκίδας, της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας θα επηρεαστούν και πεδινά τμήματα, ενώ μάλιστα στην τελευταία τα φαινόμενα θα λάβουν ισχυρό χαρακτήρα ⚡⚡. Το βράδυ πιθανότατα νέες μπόρες να σημειωθούν στα κεντρικά τμήματα. Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, πέραν τοπικών ψιχάλων και όμβρων, κυρίως στα βόρεια τμήματα, που γρήγορα θα σταματήσουν.
  • ⚠️Πελοπόννησος⚠️: Πολύ άστατος καιρός με βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα κοντά σε ορεινούς όγκους όπου θα έχουν ραγδαίο χαρακτήρα και κατά τόπους η διάρκειά τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ⚡⚡⚡.
  • Ιόνιο: Άστατος καιρός με σημαντικά ανοίγματα που θα τα διαδέχονται σύντομες μπόρες, κυρίως το μεσημέρι.
  • Αιγαίο: Βελτιωμένος καιρός

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί μέτριοι, σταδιακά στρεφόμενοι σε βόρειους στην ίδια ένταση.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ


Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com