Πέμπτη 13 Αυγ 2020 - Ανατολή: 06:38 - Δύση: 20:18
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Καταιγίδων συνέχεια… Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 07-07-20

Καταιγίδων συνέχεια… Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 07-07-20

by Meteojim
1210 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Τρίτη 07 Ιουλίου 2020

  • Θεσσαλία: Αστατος καιρός τις πρωινές ώρες με σύντομες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες που θα εναλάσσονται με μεγάλα ανοίγματα. Το μεσημέρι θα συνεχίσει το άστατο σκηνικό, με μπόρες κυρίως στα ορεινά, ενώ πιθανώς μετά το απόγευμα να σχηματιστεί σύντομη καταιγίδα που θα επηρεάσει κυρίως τα κεντροδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
  • Μακεδονία: Αρχικά τις πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλώνονται μπόρες σε Χαλκιδική και Πιερία. Το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος στο μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας, με μπόρες ή τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά . Τα φαινόμενα θα εστιάσουν κατά βάση στην Χαλκιδική και τα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα της Μακεδονίας. Το βράδυ οι άστατες καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν σε Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία με τοπικές μπόρες.
  • Θράκη: Αστατος καιρός με παροδικές μπόρες ή σύντομες καταιγίδες που θα εναλλάσσονται με σημαντικά ανοίγματα στον καιρό. Τα φαινόμενα στον βόρειο Έβρο πιθανώς να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα.
  • Ηπειρος: Το μεσημέρι και το απόγευμα ξαφνική επιδείνωση του καιρού με μπόρες και καταιγίδες, που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡.
  • Στερεά Ελλάδα: Αρχικά παροδικές βροχοπτώσεις στην κεντρική Στερεά και την βόρεια Εύβοια, με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας . Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά με σύντομες μπόρες, με εξαίρεση την Αττική όπου το σκηνικό του καιρού θα είναι πιο άστατο με μπόρες  και τοπικές καταιγίδες και σε πεδινά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας.
  • Πελοπόννησος: Ιδιαίτερα άστατος ο καιρός στη νότια Πελοπόννησο με μπόρες και καταιγίδες κατά περιόδους, ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στα ορεινά. Σε τμήματα της Ηλείας και της Αρκαδίας αναμένονται βροχοπτώσεις και στα πεδινά.
  • Ιόνιο: Βελτιωμένος καιρός
  • Αιγαίο: Βελτιωμένος καιρός με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα σχηματιστούν ισχυρές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι με ξαφνική ενίσχυση αργότερα φθάνοντας τα 6-7 μποφόρ, κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι,  πιο ενισχυμένοι στην Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες φτάνοντας τα 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com