Πέμπτη 13 Αυγ 2020 - Ανατολή: 06:38 - Δύση: 20:18
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Κύμα καύσωνα στην χώρα μας, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 28-29/7/2020

Κύμα καύσωνα στην χώρα μας, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 28-29/7/2020

1194 views
  Τρίτη 28/7: Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει όλη η μέρα, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα όμβρων στα ορεινά τμήματα. Ξαστεριά θα επικρατεί σε όλη την χώρα το βράδυ. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 15 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 17 έως 37 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι στα 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
 
  Τετάρτη 29/7: Ο καλός καιρός στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με γενικευμένη ηλιοφάνεια παντού και λίγες αραιές νεφώσεις μόνο στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με γρήγορη διάλυση μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 17 έως 40 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 41 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 17 έως 39 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 21 έως 37 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔκοι στα 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 μποφόρ.
 
  Κύμα καύσωνα θα ενσκήψει στην χώρα μας την νέα εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες θα πάρουν την ανηφόρα σε όλες τις περιοχές με τις κλασσικές στην ζέστη περιοχές να καταγράφουν τιμές ακόμη και άνω των 40 βαθμών προς τα τέλη της εβδομάδας. Απαιτείται προσοχή καθώς θα πρέπει τις θερμές ώρες της ημέρας να βρίσκεστε σε κλιματιζόμενα μέρη, ιδιαίτερα οι ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες. Δείτε πώς θα επηρεάσουν οι θερμές αέριες μάζες την χώρα μας.

Σοβαρό κύμα ζέστης, και μάλιστα στα όρια καύσωνα, θα ενσκήψει την χώρα μας την νέα εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες θα πάρουν την ανηφόρα σε όλες τις περιοχές με τις κλασσικές στην ζέστη περιοχές να καταγράφουν θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 40 βαθμών προς τα τέλη της εβδομάδας. Απαιτείται προσοχή καθώς θα πρέπει τις θερμές ώρες της ημέρας να βρίσκεστε σε κλιματιζόμενα μέρη, ιδιαίτερα οι ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες.Δείτε πως θα επηρεάσουν οι θερμές αέριες μάζες την χώρα μας.#greece #heat #weather #summer

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

  Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com