Πέμπτη 13 Αυγ 2020 - Ανατολή: 06:38 - Δύση: 20:18
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Υποτροπή του καιρού στα ηπειρωτικά με ισχυρές τοπικά καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σάββατο 01-08-20

Υποτροπή του καιρού στα ηπειρωτικά με ισχυρές τοπικά καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σάββατο 01-08-20

by Meteojim
1263 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

Σάββατο 01 Αυγούστου 2020

  • Μακεδονία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα καταστεί άστατος με μπόρες και σύντομες καταιγίδες ⚡ στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως σε ανατολικές Σέρρες, Δράμα και τη δυτική-νοτιοδυτική Μακεδονία.   Αυξημένη πιθανότητα υπάρχει να σχηματιστεί καταιγίδα και στα κεντρικά τμήματα, που θα επηρεάσει κυρίως τα ορεινά της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Μπόρες μικρής διάρκειας θα σημειωθούν και στα πεδινά. Το βράδυ ενδέχεται να σχηματιστεί ισχυρή καταιγίδα ⚡ σε Κοζάνη και Πιερία, ενώ παροδικές μπόρες θα εκδηλώνονται και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
  • Θεσσαλία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Από το μεσημέρι σταδιακά θα αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά που θα δώσουν σύντομες μπόρες. Μετά το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ⚡⚡ και στα ενδότερα πεδινά τμήματα με μπόρες και καταιγίδες, που ενδέχεται τοπικά στα δυτικά και βόρεια να έχουν έντονο χαρακτήρα.

  • Ήπειρος: Αστατος καιρός μετά το μεσημέρι, με μπόρες και καταιγίδες ⚡ κυρίως στα ορεινά. Κάποια φαινόμενα θα επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της Άρτας και των Ιωαννίνων.
  • Θράκη: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Το μεσημέρι οι πρώτες μπόρες θα εκδηλωθούν στην Ξάνθη. Στη συνέχεια παροδικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και τους Νομούς Ροδόπης και Έβρου.
  • Στερεά Ελλάδα: Το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες και σύντομες καταιγίδες ⚡ θα εκδηλωθούν στα κεντρικά ορεινά τμήματα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα όμβροι να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της Φθιώτιδας και της κεντροβόρειας Εύβοιας.
  • Πελοπόννησος: Μπόρες και σύντομες ασθενείς καταιγίδες ⚡ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα.
  • Στο Ιόνιο και το Αιγαίο αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι Σποράδες όπου μετά το απόγευμα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές και όμβροι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι, στη συνέχεια θα ενισχυθούν και οι ριπές θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι στα 5-6 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως τα Δωδεκάνησα οι ριπές θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com