Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη 5/8 στην χώρα μας – Προειδοποίηση επικίνδυνων φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη 5/8 στην χώρα μας – Προειδοποίηση επικίνδυνων φαινομένων

6178 views

  Μακεδονία-Θράκη: Η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ δυτικότερα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ισχυροί πυρήνες καταιγίδων θα αναπτυχθούν στην δυτική Μακεδονία και κατά μήκος των συνόρων με τα Σκόπια, και ενδέχεται να είναι τοπικά σφοδροί συνοδευόμενοι από χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Βαδίζοντας προς τις νυχτερινές ώρες οι καταιγίδες θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση στην δυτική Μακεδονία ενώ το κύριο κομμάτι των βροχών θα εστιαστεί στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας με τοπικά έντονες καταιγίδες. Ξαστεριά με πιθανές λίγες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Η θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-4 μποφόρ, ενώ κατά την διάρκεια των καταιγίδων πιθανώς να ενισχύονται σημαντικά τοπικά.

  Ιόνιο-Δυτική Ελλάδα: Το ξημέρωμα ισχυροί πυρήνες καταιγίδων θα προσεγγίσουν το βόρειο Ιόνιο και τις ακτές της Θεσπρωτίας από τα ΒΔκα. Αναμένονται να είναι ιδιαίτερα σφοδροί συνοδευόμενοι από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Ιδιαίτερη προσοχή στην Κέρκυρα όπου φαίνεται να δέχεται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Προς το μεσημέρι οι μπόρες και οι καταιγίδες θα κινηθούν στο κεντρονότιο Ιόνιο και τα ορεινότερα της Πίνδου δίνοντας τοπικές βροχές. Ύφεση των φαινομένων προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ, ενώ κατά την διάρκεια των καταιγίδων ίσως ενισχυθούν πρόσκαιρα σημαντικά.

  Θεσσαλία: Αίθριος καιρός το πρωί, με τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινότερα το μεσημέρι και το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες και κυρίως προς τα μεσάνυχτα δεν αποκλείονται τοπικά ισχυρές μπόρες η καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου και του Κισσάβου. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ.

  Στερεά-Εύβοια-Αττική: Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες διάσπαρτες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους δίνοντας τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς και μεταβλητοί.

  Πελοπόννησος: Η μέρα θα κυλίσει κυρίως με ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ίσως δώσουν ολιγόλεπτες μπόρες, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι κυρίως δυτικοί στα 2-4 μποφόρ.

  Αιγαίο-Κρήτη: Με πλήρη ηλιοφάνεια θα κυλίσει η μέρα στο σύνολο του Αιγαίου. Το βράδυ αναμένεται επίσης ξαστεριά παντού. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά στα ΝΑκα τμήματα του πελάγους έως 6 μποφόρ πρόσκαιρα.

 

Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com