Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Τοπικά ισχυρές καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 06-08-2020.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 06-08-2020.

by Forecastweather
1592 views

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Πέμπτη 6/8/2020 – Διαβάστε αναλυτικά. 

Βόρεια Ελλάδα: Αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία όπου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα δίνουν ομβρους και σποραδικές καταιγίδες στο πρώτο μισό της μέρας, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα Βόρειο Δυτικά, όσο περνάει η μέρα θα μετατοπιζονται και πιο ανατολικά επηρεάζοντας την κεντρική Μακεδονία με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Βαδίζοντας προς το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στην Κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-33 βαθμούς Κελσίου (στη Θράκη η μέγιστη των 33 βαθμών στη Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς). Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις αρχικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε Βόρειο Δυτικούς με την ίδια ένταση.

Δυτική Ελλάδα: Βαθμιαίες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τα Δυτικά ηπειρωτικά, στην Ηπειρο και στα Νησιά του Ιονίου θα αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒόρειοΔυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα ανοιχτά του Ιονίου.

Ανατολική Ελλάδα: Σποραδικές νεφώσεις όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της Στερεάς και τη Θεσσαλία, θα αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-35 βαθμούς, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα Δωδεκάνησα έως 6.

Κυκλάδες-Κρήτη: Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στις βόρειες Κυκλάδες άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-34 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Αττική: Λίγες αραιές νεφώσεις όπου στα Βόρεια και Δυτικά ορεινά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-34 βαθμούς, άνεμοι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς ομβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, κατά τις νυχτερινές ώρες και όσο θα βαδίζουμε προς την Παρασκευή θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα και πιο μεγάλη γενίκευση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειες διευθύνσεις από το απόγευμα με την ίδια ένταση.

Επιμέλεια: Νίκος Κουλάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com