Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Παρασκευής 7/8/2020 – Κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Παρασκευής 7/8/2020 – Κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα

2743 views

Μακεδονία-Θράκη: Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θράκη και μόνο στα δυτικά τμήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις από τις καταιγίδες της Μακεδονίας, άνευ όμως σημασίας. Υπαρκτό ενδεχόμενο προς τα μεσάνυχτα για μπόρες στα ορεινά τμήματα της δυτικής Θράκης και κυρίως στα ορεινά τμήματα του νόμου Ξάνθης. Για την Μακεδονία άστατος θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, αρχικά οι νόμοι Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης και τα δυτικά του νόμου Σερρών θα δεχτούν έντονες βροχοπτώσεις, όσο πηγαίνουμε προς τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, οι έντονες βροχοπτώσεις θα μετατοπιστούν εντός του Θερμαϊκού και θα εντοπίζονται στους νομούς της Ημαθίας και της Πιερίας καθώς και στα δυτικά τμήματα τις Χαλκιδικής. Εκεί δείχνει να έχουν και κάποια εμμονή , άρα να δείξετε την απαραίτητη προσοχή. Στην συνέχεια της ημέρας τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Εκ νέου επιδείνωση του καιρού θα έχουμε της βραδυνές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στο νομό των Σερρών, της Δράμας και της Καβάλας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-34 βαθμούς Κελσίου ( οι μέγιστες στο νομό της Θράκης). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Θρακικό έως 6 μποφόρ.

  Δυτική Ελλάδα: Με νεφώσεις τοπικά αυξημένες όπου θα δίνουν τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, θα ξεκινήσει η ημέρα, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα νότια του Ιονίου έως 6 μποφόρ.

  Ανατολική Ελλάδα: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες που θα δίνουν όμβρους και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα ξημερώματα και το πρωί της Παρασκευής στα Ανατολικά του νόμου Λαρίσης, Μαγνησίας, Σποράδων και Βόρειας Εύβοιας δείχνουν να είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, δείξτε την απαραίτητη προσοχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-32 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων έως 6.

  Νησιά Ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-6 μποφόρ.

  Κυκλάδες-Κρήτη: Γενικά αίθριος ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-31 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

  Αττική: Νεφώσεις όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Δεν φαίνεται να επηρεάζονται τα νότια προάστια από τις καταιγίδες της Παρασκευής σε πρώτη φάση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

  Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Νίκος Κουλάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com