Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Η κακοκαιρία Θάλεια θα συνεχίσει να δίνει ισχυρές καταιγίδες στην χώρα μας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 8/8/2020

Η κακοκαιρία Θάλεια θα συνεχίσει να δίνει ισχυρές καταιγίδες στην χώρα μας – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 8/8/2020

2953 views

  Μακεδονία-Θράκη: Με βροχές και έντονες καταιγίδες θα ξεκινήσει η μέρα στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στην πεδιάδα των Γιαννιτσών. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο τα φαινόμενα να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα και πλημμύρες. Προς το μεσημέρι, σχετικά γρήγορα μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στα ορεινά όλης της Μακεδονίας και στην ορεινή Ροδόπη δίνοντας τοπικά ισχυρές βροχές. Βαδίζοντας προς τις βραδινές ώρες και πάλι στην κεντρική Μακεδονία και πέριξ του Θερμαϊκού αναμένονται ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Η πεδινή Θράκη δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα βροχών κατά την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 13 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά βόρειοι στα 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

  Ιόνιο-Δυτική Ελλάδα: Με αραιές νεφώσεις θα κυλίσει η μέρα στην δυτική χώρα και στο Ιόνιο. Σύντομα όμως το μεσημέρι ισχυροί πυρήνες καταιγίδων, ικανοί για τοπικά σοβαρά προβλήματα, θα δημιουργηθούν στην Πίνδο και θα πλήξουν σχεδόν το σύνολο των δυτικών ηπειρωτικών. Τα λιγότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων προς τις βραδινές ώρες και έπειτα. Η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και στο Ιόνιο ΒΔκοι στα 3-4 μποφόρ.

  Θεσσαλία: Ισχυρές καταιγίδες το πρωί στις ακτές της Θεσσαλίας με τάση να κινηθούν προς τα ενδότερα του διαμερίσματος. Έντονη αστάθεια από το μεσημέρι και έπειτα σε όλη την Θεσσαλία με τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν διάσπαρτα μέχρι και τα μεσάνυχτα τουλάχιστον. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς και μεταβλητοί, εκτός από τις Σποράδες όπου θα πνέει ΒΔκος άνεμος στα 5-6 μποφόρ.

  Στερεά-Εύβοια-Αττική: Η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι στα ορεινά. Μετά το μεσημέρι έντονη αστάθεια θα δώσει ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Και η Αττική βάζει υποψηφιότητα για ισχυρή καταιγίδα τις πρώτες απογευματινές ώρες. Διάσπαρτες μπόρες θα επιμείνουν κυρίως στην κεντρική Στερεά έως και τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά βόρειοι στα 3-4 μποφόρ.

  Πελοπόννησος: Αρχικά ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Γρήγορη υποτροπή του καιρού πρώτα στα ορεινά και έπειτα και στα πεδινά προς το μεσημέρι με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ.

  Αιγαίο-Κρήτη: Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει η μέρα και τοπικές αραιές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινά της Κρήτης και στο εσωτερικό της Λέσβου. Γρήγορη βελτίωση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΔκοι στα 4-6 μποφόρ.

 

 Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com