Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home Uncategorized SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ η Εύβοια: Πληροφορίες για τρίτο νεκρό! Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (video)

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ η Εύβοια: Πληροφορίες για τρίτο νεκρό! Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (video)

by Serifos
3850 views

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια, όπου δεν σταματούν οι εκκλήσεις για βοήθεια και απεγκλωβισμούς, αφού οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε “θάλασσα”.

«Ήδη έχουν καταγραφεί δύο νεκροί ένας άνδρας 85 χρονών και μία γυναίκα 86 χρονών που έμειναν σε διαφορετικά σπίτια, εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους» δηλώνει ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς προσθέτοντας ότι «αναζητούμε έναν ακόμη και ελπίζουμε να μην είναι ο τρίτος νεκρός».

Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται μιλούν και για τρίτο νεκρ

Απίστευτες εικόνες από τα πλημμυρισμένα Ψαχνά Ευβοίας. Βίντεο: Elisaver serbaniskou

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή.

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Με ελικόπτερα

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

SOS ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Η Εύβοια πνίγεται. Σφοδρός στάσιμος πυρήνας πάνω από Εύβοια έδωσε απίστευτες ποσότητες βροχής και κεραυνών. Χείμαρροι υπερχείλισαν και ποτάμια. Η τοποθεσία είναι στο Μπούρτζι Χαλκίδας.Πηγή: Elisavet Serbanesku

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

 

 

Πηγή κειμένου: newsit.gr

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com