Κυριακή 27 Σεπ 2020 - Ανατολή: 07:16 - Δύση: 19:12
Home ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Σημαντική μεταφορά θερμών αερίων μαζών στην Ευρώπη από το Σ/Κ 12 με 13-09-20

Σημαντική μεταφορά θερμών αερίων μαζών στην Ευρώπη από το Σ/Κ 12 με 13-09-20

by Meteojim
537 views
Συγγραφή: Κουλάκης Νίκος
Ένα εκτεταμένο μοτίβο αποκλεισμού ωμέγα αναμένεται να αναπτυχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο και να ενισχυθεί στην επόμενη εβδομάδα. Ένα ισχυρό επιφανειακό σύστημα υψηλής πίεσης θα εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και θα φέρει σταθερό και πολύ ζεστό καιρό σε πολλές περιοχές. Σε συνάρτηση με ένα μεταβαλλόμενο μοτίβο, μια πολύ ισχυρή θερμή ράχη (ridge) θα εξαπλωθεί από το νότο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Θα φέρει μια σταθερή περίοδο περίπου μιας εβδομάδας με πολύ ζεστές μέρες.
Σαββατοκύριακο, 12-13 Σεπτεμβρίου
Η θερμή μεταφορά ξεκινά το Σάββατο όταν τα γεωγραφικά ύψη αρχίζουν να ανεβαίνουν από τα νότια, στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Η θερμή μεταφορά μετακινείται και ανατολικά. Η ζέστη εξαπλώνεται από νότο σε βορρά την Κυριακή πρώτα πάνω από την Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Θα είναι 6-10°C θερμότερο το Σαββατοκύριακο από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο για πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Ανεπηρέαστη δεν θα μείνει η Ελλάδα αφού στα βόρεια θα ανέλθει η θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών Κελσίου. Το “παιχνίδι” για την ανατολική και νότια Ελλάδα θα σώσει το μελτεμι που θα φυσά με μεγάλες εντάσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, σε πολιτική προστασία και πυροσβεστική, για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com