Τρίτη 20 Οκτ 2020 - Ανατολή: 07:37 - Δύση: 18:39
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Νέο δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σάββατο 19-09-20

Νέο δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σάββατο 19-09-20

by Meteojim
8396 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

  • Στερεά Ελλάδα: Αρχικά τις πρωινές ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις 💧💧. Μάλιστα στην κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα θα εκδηλώνονται και καταιγίδες ⚡⚡ που θα έχουν διάρκεια. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, αν και κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις θα επιμείνουν σε κεντρικά και ανατολικά τμήματα, ιδίως κοντά σε ορεινούς όγκους. Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει ιδιαίτερα βροχερός. Μάλιστα θα εκδηλώνονται και καταιγίδες ⚡⚡⚡, που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα και σχετικά μεγάλη διάρκεια. Σταδιακά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, με τοπικές βροχοπτώσεις που το βράδυ θα τείνουν να σταματήσουν.

  • Πελοπόννησος: Αστατος καιρός στα δυτικά τμήματα με βροχοπτώσεις κατά περιόδους που θα εναλλάσσονται με διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική υποτροπή, με ισχυρές βροχοπτώσεις 💧💧💧. Τα φαινόμενα σε Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία θα έχουν έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια συνοδευόμενα από καταιγίδες ⚡⚡. Το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στα νότια τμήματα.
  • Θεσσαλία: Αρχικά περάσματα βροχοπτώσεων 💧, που σταδιακά θα περιοριστούν σε Καρδίτσα και Μαγνησία (κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους) και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
  • Ήπειρος: Αρχικά παροδικές βροχοπτώσεις 💧, κυρίως σε Πρέβεζα και Άρτα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά ορεινά τμήματα.
  • Ιόνιο: Αρχικά παροδικές βροχοπτώσεις και μπόρες ⚡ στα κεντρικά και νότια τμήματα. Σταδιακά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα τείνουν να σταματήσουν.
  • Μακεδονία: Γενικά βελτιωμένος καιρός. Μόνο στο Νομό Πιερίας αναμένονται παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ μικρή πιθανότητα συγκεντρώνουν και οι Νομοί Ημαθίας και Πέλλας.

  • Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Αιγαίο: Βροχοπτώσεις και καταιγίδες στις κεντρικές και δυτικές Κυκλάδες. Σύντομα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και στην Κρήτη, κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους των βορείων τμημάτων. Στο Νομό Χανίων τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα, κυρίως τις βραδυνές ώρες, συνοδεία τοπικών καταιγίδων.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί στα 6 μποφόρ. Οι ριπές τοπικά στα νότια τμήματα θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στην Κέρκυρα αναμένονται πιο ασθενείς εντάσεις, μέχρι 3-4 μποφόρ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι. Στα βόρεια τμήματά του θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, , ενώ στα υπόλοιπα δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελούν οι δυτικές Κυκλάδες, όπου τις πρωινές ώρες θα πνέουν νοτιοανατολικοί.


Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com