Τρίτη 20 Οκτ 2020 - Ανατολή: 07:37 - Δύση: 18:39
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Νέα επιδείνωση του καιρού – Πρόγνωση Ελλάδας για Τετάρτη 23-09-20

Νέα επιδείνωση του καιρού – Πρόγνωση Ελλάδας για Τετάρτη 23-09-20

by Meteojim
6790 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

  • Ήπειρος: Νεφώσεις με τοπικά πυκνές ομίχλες. Βροχοπτώσεις 💧💧 αναμένονται κατά περιόδους έντονες που θα εναλλάσσονται με καταιγίδες ⚡⚡⚡. Τα φαινόμενα σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα αναμένεται να αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα, με ένταση και διάρκεια.
  • Ιόνιο: Άστατος καιρός με μπόρες που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθεί σημαντική επιδείνωση με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές ⚡⚡⚡. Προς το βράδυ το «σύμπλεγμα καταιγίδων» θα κινηθεί στο υπόλοιπο Ιόνιο.
  • Μακεδονία: Τοπικές βροχές 💧 στα δυτικά της τμήματα μετά το μεσημέρι. Το βράδυ θα κινηθούν τα φαινόμενα ανατολικά, με σύντομες μπόρες. Πιθανώς στα παράκτια τμήματα του Θερμαϊκού να σημειωθεί παροδικά καταιγίδα.

  • Θράκη: Αίθριος καιρός
  • Θεσσαλία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Μετά το μεσημέρι αναμένεται πέρασμα τοπικών βροχοπτώσεων 💧 ή πρόσκαιρων καταιγίδων ⚡, ιδιαίτερα στα νότια κι ανατολικά τμήματα.
  • Στερεά Ελλάδα: Αστατος ο καιρός στα κεντρικά και δυτικά τμήματά της. Στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται από νωρίς νεφελώδες σκηνικό με βροχοπτώσεις και όμβρους, παροδικά ισχυρούς ⚡⚡. Στα κεντρικά τμήματα το μεσημέρι και το απόγευμα κατά βάση θα σημειωθούν μπόρες και παροδικές καταιγίδες ⚡.
  • Πελοπόννησος:  Πιθανές μπόρες ⚡ στα βόρεια κυρίως τμήματα (Αρκαδία, δυτική Κορινθία, Αχαΐα) και στα ανατολικά ορεινά.
  • Αιγαίο: Γενικά αίθριος καιρός

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 μποφόρ (στα νοτιοανατολικά του). Στα κεντρικά και βορειοανατολικά τμήματα δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, ενώ στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του τμήματα (Μυρτώο, Σποράδες, Θερμαϊκός κτλ) θα πνέουν νότιοι μέτριοι.


Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Υπόμνημα

💧 Τοπικές βροχοπτώσεις

💧💧 Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

💧💧💧 Βροχοπτώσεις με ένταση και διάρκεια

⚡ Τοπικές μπόρες

⚡⚡ Καταιγίδες μέτριας έντασης

⚡⚡⚡ Καταιγίδες με ένταση και διάρκεια

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com