Τρίτη 20 Οκτ 2020 - Ανατολή: 07:37 - Δύση: 18:39
Home ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Σημαντική μεταβολή του καιρού στην Ευρώπη!

Σημαντική μεταβολή του καιρού στην Ευρώπη!

by Meteojim
10574 views
Συγγραφή: Κουλάκης Νίκος
Η μακροχρόνια περίοδος του καλοκαιριού πλησιάζει στο τέλος της όπου θα αντικατασταθεί από τον καιρό του φθινοπώρου, εγκαίρως για το τέλος του ημερολογιακού καλοκαιριού και την έναρξη του ημερολογιακού φθινοπώρου, 22 Σεπτεμβρίου. Μια πλήρης ανατροπή προτύπων προβλέπεται να φέρει πολύ πιο κρύο και βροχερό καιρό σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αυτήν την εβδομάδα.
Έχει πολύ ζεστό καιρό μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα. Το μοτίβο σταθερού  μπλοκαρίσματος αναπτύχθηκε αμέσως μετά από ένα σοβαρό ξέσπασμα καιρού στην Κεντρική Ευρώπη που σημειώθηκε στα τέλη Αυγούστου και έληξε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από τότε, σχεδόν καθόλου βροχόπτωση δεν σημειώθηκε σε μεγάλο μέρος της ηπείρου μας.
Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν. Τα παγκόσμια καιρικά μοντέλα είναι σε πολύ καλή συμφωνία, ο σταθερός και ζεστός καιρός φτάνει στο τέλος του. Μια μεγάλη ψυχρή εισβολή στο Βόρειο Ατλαντικό θα εξαπλωθεί πρώτα στη Δυτική Ευρώπη και στη συνέχεια θα συνεχίσει πιο Ανατολικά και νότια. Αναμένεται να φτάσει στη κεντρική -ανατολική και νότια Ευρώπη από τα μέσα της εβδομάδας και μετά. Συνήθως αυτές οι αλλαγές φέρνουν δυνητικά υπέρογκα πόσα υετού (βροχοπτώσεων) στη βόρεια Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη, ενώ οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα συνδυαστούν με χιονοπτώσεις στα βουνά των Άλπεων.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com