Τρίτη 20 Οκτ 2020 - Ανατολή: 07:37 - Δύση: 18:39
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Σύντομα αλλά ισχυρά τοπικά φαινόμενα! – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 24-09-20

Σύντομα αλλά ισχυρά τοπικά φαινόμενα! – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 24-09-20

by Meteojim
1349 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

  • Ιόνιο: Αρχικά άστατος καιρός με μπόρες ή τοπικές καταιγίδες ⚡, σύντομης χρονικής διάρκειας. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ήπειρος: Γενικά άστατος καιρός με παροδικές μπόρες, κυρίως στα ανατολικά ορεινά. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι.
  • Θεσσαλία: Αρχικά νωρίς τα ξημερώματα αναμένονται βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυροί όμβροι ⚡, κυρίως στον Νομό Μαγνησίας. Επειτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Το απόγευμα πιθανώς να σημειωθεί νέος γύρος φαινομένων 💧 από τα βόρεια. Οι βροχοπτώσεις θα επικεντρωθούν στα βόρεια κι ανατολικά τμήματα.
  • Μακεδονία: Αστατος καιρός με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται με όμβρους. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες ⚡ στα ορεινά, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών της βόρειας Χαλκιδικής. Παράλληλα, αρκετές βροχοπτώσεις μετά το μεσημέρι αναμένουμε στους Νομούς Σερρών και Δράμας
  • Θράκη: Αστατος καιρός με μπόρες 💧, ειδικά στα βόρεια τμήματα.

WRF Model Harita: 3 Saatlik Yağış Haritası

  • Πελοπόννησος: Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται πέρασμα ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων ⚡⚡, που θα πλήξει έντονα τα νοτιότερα τμήματά της. Σταδιακά θα σημειωθεί σημαντική βελτίωση.
  • Στερεά Ελλάδα: Αστατος καιρός στα κεντρικά και δυτικά τμήματά, κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, με μπόρες 💧 που θα επικεντρώνονται κυρίως στα ορεινά τμήματα. Όσον αφορά στην ανατολική Στερεά, πρόσκαιρες μπόρες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Αττική και την κεντρική Εύβοια.
  • Αιγαίο: Ιδιαίτερα άστατος καιρός με παροδικά ισχυρές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Και στην Κρήτη αναμένονται περάσματα όμβρων ή τοπικών καταιγίδων.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς

Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι γενικά ασθενείς, με εξαίρεση τις νότιες Κυκλάδες και το Κρητικό Πέλαγος όπου θα είναι ενισχυμένοι.


Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Υπόμνημα

💧 Τοπικές βροχοπτώσεις

💧💧 Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

💧💧💧 Βροχοπτώσεις με ένταση και διάρκεια

⚡ Τοπικές μπόρες

⚡⚡ Καταιγίδες μέτριας έντασης

⚡⚡⚡ Καταιγίδες με ένταση και διάρκεια

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com