Τρίτη 20 Οκτ 2020 - Ανατολή: 07:37 - Δύση: 18:39
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 28/9/2020

Νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 28/9/2020

2985 views

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά της τις έντονες βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες αλλά και τους αυξημένους ανέμους στα πελάγη. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μακεδονία-Θράκη: Δέσμη νεφώσεων θα καλύψει τον ουρανό της Μακεδονίας και προοδευτικά και της Θράκης μέχρι το πρωί από δυτικά προς ανατολικά. Παράλληλα βροχές και μπόρες ήδη από το ξημέρωμα θα εκδηλώνονται στην δυτική Μακεδονία και πιο τοπικά στην κεντρική. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οι τοπικές μπόρες θα έχουν κινηθεί μέχρι την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη δίνοντας παροδικά φαινόμενα εκεί. Μετά το μεσημέρι βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από δυτικά προς ανατολικά, με την δυτική Μακεδονία ωστόσο να δέχεται τοπικές μπόρες μέχρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι κυρίως νότιοι στα 2-4 μποφόρ. 
  • Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ικανές για προβλήματα σε περιοχές που ήδη έχουν δεχτεί μεγάλα ποσά βροχής τις προηγούμενες ημέρες, θα εκδηλωθούν από λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έπειτα. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε όλα τα δυτικά τμήματα και το Ιόνιο κατά κύματα με πιθανές χαλαζοπτώσεις. Απαιτείται προσοχή. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προς το ξημέρωμα της Τρίτης. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι από νότιες γενικά διευθύνσεις στα 5-7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.
  • Θεσσαλία: Πέρασμα βροχών ασθενούς έως μέτριας έντασης θα έχει και η Θεσσαλία μέσα στο ξημέρωμα της Δευτέρας και το πρωί. Βελτίωση του καιρού προς το μεσημέρι και έπειτα με λίγες διάσπαρτες μπόρες κυρίως στα ορεινότερα τμήματα. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς και μεταβλητοί στα 1-3 μποφόρ.
  • Στερεά Ελλάδα-Αττική-Εύβοια: Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα νωρίς το πρωί στην Στερεά και στην Εύβοια όπου σχετικά γρήγορα θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν μπόρες και όμβροι στην κεντρική Στερεά και την Αττική, ενώ πιο τοπικά φαινόμενα ίσως παρατηρηθούν και στην Εύβοια. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και έπειτα. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι στα 3-5 και τοπικά στην Αττική και την Εύβοια ίσως έως 6 μποφόρ οι ριπές.
  • Πελοπόννησος: Μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το ξημέρωμα στην ΒΔκη Πελοπόννησο. Γρήγορα τα φαινόμενα το πρωί και το μεσημέρι θα γενικευτούν σε όλη την δυτική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Ιδιαίτερα στην δυτική ακτογραμμή της τα φαινόμενα τοπικά θα είναι αρκετά ισχυρά, ικανά για προβλήματα και χαλαζοπτώσεις. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού προς το απόγευμα και το βράδυ. Ελάχιστα έως καθόλου φαινόμενα στην ανατολική και ΝΑκη Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι ΝΔκοι στα 2-4 μποφόρ. 
  • Αιγαίο-Κρήτη: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις το πρωί και το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς βροχές στην Λήμνο. Προς το απόγευμα και το βράδυ τοπικές νεφώσεις θα εμφανιστούν και στο κεντρικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες χωρίς να δώσουν ωστόσο φαινόμενα. Ανεπηρέαστη και με ηλιοφάνεια θα κυλίσει η μέρα στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς (35-36 βαθμοί στην βόρεια και ΒΑκη Κρήτη λόγω νότιων καταβατών ανέμων). Οι άνεμοι νότιοι στα 4-6 μποφόρ.

   Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com