Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συνεχίζεται ο άστατος καιρός, τοπικά ισχυρές βροχές και αυξημένες νεφώσεις – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 19/10/2020

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός, τοπικά ισχυρές βροχές και αυξημένες νεφώσεις – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 19/10/2020

779 views

 Με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις θα κυλίσει η μέρα στην βόρεια και δυτική Ελλάδα αλλά και στο Ιόνιο, όπου στις παραπάνω περιοχές αναμένουμε να επικρατήσει ο πιο καλός καιρός την Δευτέρα. Η κεντρική, νότια Ελλάδα και το Αιγαίο θα έχουν συνθήκες αυξημένης νέφωσης με μπόρες και καταιγίδες τοπικά έντονες. Συγκεκριμένα ήδη από νωρίς το πρωί βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά και στην Εύβοια ενώ παράλληλα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη. Πιθανές μπόρες ίσως εκδηλωθούν στην βόρεια και ανατολική Αττική μικρής διάρκειας. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται η περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα η περιοχή του Πηλίου (πχ. Ζαγορά) καθώς τα φαινόμενα θα είναι επίμονα, αρκετά έντονα και με διάρκεια στην περιοχή, όπου τοπικά δεν αποκλείονται ακόμη και 80-100 χιλιοστά βροχής μέσα στο 24ωρο της Δευτέρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα πέρασμα βροχών θα έχουν και τα Δωδεκάνησα, ενώ προς το βράδυ η ανατολική/νότια Πελοπόννησος θα δεχτεί και αυτή ορισμένες μπόρες. Τα φαινόμενα σε Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια, κεντρική Στερεά και Κρήτη θα επιμείνουν μέχρι το βράδυ, αλλά πιο ήπια και τοπικά.

Η  θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 3 έως 24 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι στα 3-4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο ΒΒΑκοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

 Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

 

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com