Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και επιδείνωση από το βράδυ – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 20-10-20

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και επιδείνωση από το βράδυ – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 20-10-20

by Meteojim
718 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

  • Αιγαίο: Αρχικά σύντομες βροχοπτώσεις στις Σποράδες. Στην Κρήτη αναμένονται βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες ⛈️ . Τα φαινόμενα 🌩️  θα αποκτήσουν παροδικά έντονο χαρακτήρα, κυρίως στα Χανιά. Στο υπόλοιπο κεντροβόρειο Αιγαίο αναμένονται ασθενείς σύντομες βροχοπτώσεις 🌦️ , που από το βράδυ προς τα μεσάνυχτα σε βόρειες Κυκλάδες και υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν. Τα ανατολικά τμήματα δεν θα επηρεαστούν.
  • Ήπειρος: Λίγες νεφώσεις ⛅ με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιο αυξημένες οι νεφώσεις παροδικά στα ανατολικά ορεινά τμήματα.
  • Μακεδονία:  Λίγες νεφώσεις ⛅ με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
  • Θράκη: Νεφώσεις ⛅ , παροδικά αυξημένες, με ανοίγματα.
  • Θεσσαλία: Γενικά νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις 🌦️ στον Νομό Μαγνησίας και τα δυτικά ορεινά τμήματα. Στα υπόλοιπα, λίγες τοπικές ψεκάδες.
  • Στερεά Ελλάδα: Αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά της τμήματα με σύντομες τοπικές βροχοπτώσεις 🌧️ , κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους. Η Φθιώτιδα συγκεντρώνει πιο αυξημένες πιθανότητες να δεχθεί βροχοπτώσεις, γενικά μικρής εντάσεως. Από το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις με ένταση και διάρκεια στην Εύβοια, ιδιαίτερα στα κεντρικά και νοτιότερα τμήματά της. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες ⛈️  στα ανατολικά και νότια παράκτια τμήματα. Στην Αττική ενδέχεται να σημειωθεί τοπική ασθενής βροχή στα βόρεια κι ανατολικά τμήματα το δεύτερο μισό της ημέρας. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.
  • Πελοπόννησος: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ενδότερα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Μετά το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες 🌦️  στα νότια της Ηλείας και τη Μεσσηνία. Παράλληλα, τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας.
  • Ιόνιο: Βελτιωμένος καιρός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν βόρειοι ασθενείς με σταδιακή ενίσχυση, οπότε και στο δεύτερο μισό της ημέρας στα βόρεια τμήματα κι τα ανοιχτά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, στα 6-7 μποφόρ. Οι ριπές κατά περιόδους σε δυτικές Κυκλάδες και βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com