Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Ξεκίνησε δυνατά η κακοκαιρία στην Κρήτη – Τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν απόψε 20/10/2020

Ξεκίνησε δυνατά η κακοκαιρία στην Κρήτη – Τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν απόψε 20/10/2020

272 views

 Σήμερα η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της στην Κρήτη με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Η Κρήτη, που τον τελευταίο καιρό, βίωνε μια παρατεταμένη ξηρασία φαίνεται πως ήρθε η ώρα που πήρε το ”αίμα” της πίσω! Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται μέχρι και τις 23:59 το βράδυ της 20/10 κυρίως στο βόρειο παράκτιο τμήμα της Κρήτης. Πιο αναλυτικά μέχρι στιγμής έχουμε: 

  1. ) Ηράκλειο-Ανατολικά: 122 χιλιοστά
  2. ) Νεόκουρος Χανίων: 105 χιλιοστά
  3. Κολυμπάρι Χανίων: 91 χιλιοστά
  4. ) Ηράκλειο-Κνωσσός: 91 χιλιοστά
  5. ) Φινοκαλιά Λασιθίου: 86 χιλιοστά 

Επίσης πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί κινήθηκαν περί των 30-60 χιλιοστών και όλοι τους στην βόρεια πλευρά του νησιού. Ωστόσο οι βροχές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν αύριο Τετάρτη 21/10 όπως θα διαβάσατε και στην επίσημη πρόγνωση της σελίδας που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ώρες. Απαιτείται προσοχή στην βόρεια Κρήτη, σε πεδινά και σε ορεινά καθώς οι όγκοι νερού το επόμενο 24-48ωρο θα είναι ικανοί για, πιθανώς, σοβαρά προβλήματα. 

Να σημειωθεί ότι οι βραδινές επίμονες και ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν ήδη κάποια προβλήματα στις πόλεις των Χανίων, του Ρεθύμνου και ειδικά του Ηρακλείου. Δρόμοι γέμισαν με νερό, λόγω φραγμένων αποχετεύσεων, ενώ ισόγεια και υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν στο Ηράκλειο και στις γύρω περιοχές. Πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε πριν λίγο και στην Αλικαρνασσό.  

Η φωτογραφία παρακάτω δείχνει το συνολικό υετό που δέχτηκε η Κρήτη το τελευταίο 24ωρο, όπως το αποτύπωσαν οι σταθμοί του ΕΑΑ.

Πηγή εικόνας: meteo.gr

Συγγραφή/επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com