Πέμπτη 03 Δεκ 2020 - Ανατολή: 08:22 - Δύση: 18:04
Home ΑΡΘΡΑΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Έκτακτο δελτίο ισχυρών τοπικά καταιγίδων ⚠️ – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 28-10-20

Έκτακτο δελτίο ισχυρών τοπικά καταιγίδων ⚠️ – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 28-10-20

by Meteojim
4652 views

Συγγραφή: Σεμερτζίδης Δημήτρης

  • Στερεά Ελλάδα: Βροχοπτώσεις 🌧️, κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από καταιγίδες, κυρίως στην Αττικοβοιωτία και την Εύβοια. Σε δυτική Βοιωτία, Φθιώτιδα, βόρεια Εύβοια και Φωκίδα τα φαινόμενα θα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια οπότε και ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τη συσσώρευση όμβριων υδάτων. Λιγότερες οι βροχοπτώσεις που θα δεχθεί η Αιτωλοακαρνανία. Όσον αφορά στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες 🌧️, κατά τόπους ισχυρές ⛈️ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ θα συνεχίσει το άστατο μοτίβο του καιρού με ισχυρές μπόρες κατά περιόδους, ιδιαίτερα σε περιοχές που γειτνιάζουν με τον Σαρωνικό Κόλπο. Τα φαινόμενα θα έχουν ένταση, συνεπώς ας δοθεί η απαραίτητη προσοχή.
  • Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες 🌧️. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα αποκτούν ισχυρό χαρακτήρα ⛈️, συνεπώς συνιστάται η απαραίτητη προσοχή. Οι καταιγίδες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία και Κορινθία θα λάβουν ραγδαίο χαρακτήρα και ο όγκος νερού που θα πέσει θα είναι μεγάλος ⚠️. Το βράδυ θα διατηρηθεί το άστατο μοτίβο του καιρού, κυρίως στη νότια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, με βελτίωση στα δυτικά της τμήματα.
  • Αιγαίο: Πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων 🌧️ ⛈️. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα κατά περιόδους. Οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχόπτωσης θα σημειωθούν στη νότια Κρήτη και τις Κυκλάδες όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες ⛈️. Το βράδυ οι βροχοπτώσεις 🌧️ θα έχουν κινηθεί στο βόρειο Αιγαίο. Νέο σύστημα όμως από την περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου αργά τη νύχτα θα κινηθεί ανατολικά κι θα δώσει και πάλι βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε δυτική Κρήτη και Κυκλάδες.

  • Θεσσαλία: Αστατος καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις 🌧️. Στα ανατολικά παράκτια τμήματα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές. Ο μεγαλύτερος όγκος των φαινομένων θα αφορά τη Μαγνησία και την ανατολική Λάρισα. Στα προαναφερθέντα τμήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου βροχοπτώσεων.
  • Ηπειρος:  Περιορισμένες βροχοπτώσεις 🌦️, κυρίως στην Άρτα.
  • Μακεδονία: Γενικά βελτιωμένος καιρός ⛅, με περιορισμένες ασθενείς βροχοπτώσεις, στην Πιερία και τη Χαλκιδική. Στην κεντροανατολική Μακεδονία μάλιστα αναμένονται σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά τη νύχτα βροχοπτώσεις αναμένονται σε Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία.
  • Θράκη: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές ψεκάδες στον Έβρο. Στην υπόλοιπη Θράκη βελτιωμένος καιρός. Από το βράδυ αναμένονται βροχοπτώσεις 🌧️ στο σύνολο των τμημάτων, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοανατολικά.
  • Ιόνιο: Νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις  🌧️ κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί μέτριοι και στα νότια τμήματα ισχυροί στα 6-7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες μέτριους, που στα ανοιχτά θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ 🍃🍃

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί που στα νότια τμήματά του θα φτάνουν τα 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Σε τμήματα της νότιας Κρήτης θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ! 🍃🍃🍃 Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί, χωρίς να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com